Canan Karatay’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sağlık durumu talimatına yardım

Canan Karatay'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık durumu talimatına yardım
Canan Karatay'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık durumu talimatına yardım
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prof. Dr. Canan Karatay, Yargıtay’ın kuruluşunun 150’inci yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Şeker en tatlı zehirdir’ konulu konferansa katıldı. Çok sayıda Yargıtay çalışanın katıldığı konferansta konuşan Prof. Dr. Karatay, ekmek, toz şeker, sıvı şeker ve tatsız gazlı içeceklerin trigliseridleri yükselttiğini söyledi. Enerji içeceklerinin zararlarına da uyarı çeken Prof. Dr. Canan Karatay, “Bakın geçenlerde iki genç yürek krizi geçirdi. Biri Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesinde. 22 yaşında üniversite öğrencisi. Dün de Zonguldak’ta bir sporcunun kalp krizi geçirip gittiğini gördük. 22 yaşındaki bir insan niçin yürek krizi geçirir? Aşağıda şekerli gazlı içecekler, bilhassa enerji içecekleri yatıyor. Çocuklar zaten heyecanlı, delikanlı bunlar. Maça gidiyorlar, oynuyorlar. bir de üstüne bu enerji içeceklerini yükleyince kan pıhtılaşıyor, gidiyorlar. Gerginlik de var tabii” dedi.

‘ÇÖZÜM AĞIR AĞIR BAŞLAMIŞ DURUMDA’

Bir gazetecinin, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Durumu ve Yiyecek Politikaları Kurulu’na talimatlar verdi. Dedi oysa, ‘Biri çıkıyor ‘ekmek yiyin’ diyor biri de ‘Yemeyin’ diyor. Biri ‘yağı su gibi için’ diyor diğeri diğer bir şey. Biri ‘bal ye’ diyor ‘biri yeme zararlı’ diyor. Birçok alanda vatandaşın aklını karıştıran öbür açıklamalar var. Bu işi bir çözün’ dedi. Siz ne dersiniz bu konuda?” sorusuna, Prof. Dr. Canan Karatay, şöyle cevap verdi:

“Ben de çözelim diyorum. Tabii çözüm fazla manâlı. Bir devlet politikası olması lazım. Ama çözüm de yavaşça başlamış durumda. Biliyorsunuz okullarda gazlı içecekler artık satılmıyor. Okullara paketli gıda girmeyecek. Çocuklara paketli gıda verilmeyecek. Gençlerimiz hastalanmayacak. En kayda değer çözüm de gebelere şeker yüklemesi yapılmayacak.”

(DHA)