Bodrum’da Tatilcilere Lahmacun Ayran Dağıtan Iş Adamının Sezgin Baran Korkmaz Olduğu Ortaya Çıktı

Bodrum'da Tatilcilere Lahmacun Ayran Dağıtan Iş Adamının Sezgin Baran Korkmaz Olduğu Ortaya Çıktı
Bodrum'da Tatilcilere Lahmacun Ayran Dağıtan Iş Adamının Sezgin Baran Korkmaz Olduğu Ortaya Çıktı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bodrum’da, lüks yatından botla sahile inmesi ve tatilcilere lahmacun ayran ve süt mısırdağıtması ile aniden gündeme oturan hayırsever iş adamının kim olduğu merak konusu olmuştu. Herkesin konuştuğu iş adamı, ayakkabı boyacılığından zirveye tırmanan Sezgin Baran Korkmaz çıktı. Korkmaz, daha önce de İstanbul Piyalepaşa’da pazarcı tezgahlarını komple satın alıp, daha sonra tezgahlardaki bütün sebze meyveyi bedava halka dağıtmasıyla da haber olmuştu.

SURİYELİ GÖÇMENLERE DE YARDIM EDİYOR

Suriyeli göçmenlere yaptığı somut ve hap yardımları, böylece fazla okulda çocuklara karşın giyecek yardımları ile de dikkat çekmişti. Vatan Gazetesi’nin haberine tarafından, 5 bin çocuğa kışlık mont, bot gibi malzeme karşılayan Sezgin Baran Korkmaz, memleketi Kars’a da okullar ve öğrenci yurtları yapıp bağışlamıştı. Bu okullar için 35 milyon liraya yakın para harcadığını belirten Korkmaz, her sene şirketinin cirosunun belirlenmiş bir bölümünü hayır işlerine ayırdığını da vurgulamıştı. Suriyeli mültecilere de 20 milyon liraya yakın yardım yapmış, satın aldığı ilaç firması sayesinde hudut ötesine de gereklilik duyulan o kadar çok ilacı göndermişti.

ZORDAYKEN ALIYOR, GÜÇLENDİRİP SATIYOR

Şu lahza isminin başharflerinden oluşan SBK Holding çatısı aşağı 14 şirketi var TMSF’den şirket alması ile tanınıyor. 27 şirketi iflasın eşiğinden aldı, 13’ünü her yerde sattı. Bu yüzden piyasada 911 Baran, veya Doktor Baran diye tanınıyor. SBK Holding’in temelini bir madeni yağ fabrikası alarak attı. Bugün 650 milyon TL ciro yapan ve ağırlıklı olarak; hap, cam ve otomotiv alt sanayiinde faaliyet bildiren bir grup var.

KİM BU KORKMAZ?

Sezgin Baran Korkmaz konuşmayı çok sevmiyor. Bodrum’da yattan sahile gidip lahmacunları dağıtanın ve sessiz sedasız yatına dönenin Korkmaz olduğunu öğrendikten sonradan kendisine ulaşma çabamız sonuçsuz kaldı. Kars’da büyüdüğünü ve çocukken pabuç boyacılığı yaptığını bir sohbetinde söylemişti. Kendisine küçükken yapılan yardımları unutamadığını ve böylece paylaşmayı önemsediğini bildiren Sezgin Baran Korkmaz, okul açılışı ve 5 bin öğrenciye takviye için geldiği Kars’ta “Pabuç boyarken bana bahşiş verenlerin çocuklarına bugün burs veriyorum. Çocukların hayallerine ortaklık ediyoruz’ sözleri ile dikkat çekmişti.

Lüks Yatı ile Bodrum'a Gelen Hayırsever İş Adamı, Halk Plajında Lahmacun Ayran DağıttıLüks Yatı ile Bodrum’a Gelen Hayırsever Meslek Adamı, Insanlar Plajında Lahmacun Ayran Dağıttı