Bitki çayı ve bitkisel hap kullanırken bunlara uyarı!

Bitki çayı ve bitkisel hap kullanırken bunlara uyarı!
Bitki çayı ve bitkisel hap kullanırken bunlara uyarı!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlıklı bir yaşam sürmek için bitkisel ürünlere istek her geçen gün artıyor. Burada kayda değer olan ise bilirkişi önerisi ile kontrollü tüketim. Cilde sürülen bitki yağları, zayıflamak için içilen bitki çayları ve nebati ilaçların bilinçsizce kullanımı sağlığımız için risk oluşturduğunu dile getiren Gıda ve Fitoterapi uzmanı Başak İnsel “ Bilinçsiz tüketilen her şey gibi nebati yöntemlerle çare de sağlığımızda daimi hasarlar bırakabilir. Nasıl hatalı hap kullanımı sağlığımız için problemler oluşturuyorsa ot gibi yaşama içinde aynı şeyler geçerlidir. Bitkisel maddeleri vücudumuza alırken manâlı olan ne süre ne kadar ne içildiği ve dozudur. Amacımız bitkilerin zehir yok şifa olmasıdır. Örneğin; sivilce lekesi ve akne giderici olarak kullandığımız Sarı Kantaron ’un içindeki faktör maddeler güneş ışığına çıkıldığında yüzde yanıklara sebep oluyorken güneşten korunarak kullanıldığında cilt yanıkları ve her türlü cilt lekesine çözüm olmaktadır” dedi.

1543953699_bitkiler

Halk arasında ‘Geleneksel tedavi ’ olarak bilinen bitkisel karışımlarla tedaviye olan ilgi her geçen gün artıyor. Bu tür karışımları ya da bitkiyi aldığımız kişinin alanında bilirkişi olması büyük ağırlık taşıyor. Tedavi ile ilgili herhangi bir bilgisi olmayan aktarlardan, denetimsiz medya kanallarından ve internet ortamından temin edilen ürünler ölümlere zeka sebep olabiliyor.Her şeyin fazlası gibi bitkinin de dozajının fazla kayda değer olduğunu dile getiren Besin ve Fitoterapi Uzmanı Başak İnsel, gereğinden artı kullanılan maddelerin vücudumuzda kalıcı zarar yapabileceğini söyledi. İnsel sözlerini söyle sürdürdü: “En fazla tartışılan örneklerden biri Sinemaki yaprağı çayıdır. Form çaylarında sıkça karışımıza çıkan Sinemaki, özellikle kabızlık tedavisinde sıklıkla kullanılıyor. Oysa 3 haftadan fazla tüketilmesi durumunda bağırsakta daimi tembelliğe sebep olup kronik kabızlığı daha da pozitif tetikleyebilir. Zencefil ise soğuk algınlığı, mide ve bağırsak rahatsızlıkları ile diyabet üzerine olumlu etkileri biliniyor. Fakat bu şifalı bitki, safra salgısını artırdığı için safra kesesiyle ilgili rahatsızlığı olanların uzman kontrolünde tüketmesi şarttır. Ek olarak her türlü çare de bitkiyi analizleri üretilmiş güvenilir kaynaklardan, bir uzmana danışarak tüketmek hem zararı imha etmek hemde yararı maksimuma dışlamak açısından çok manâlı.”

BİTKİ ÇAYI NASIL TEDAVI OLUR

1543953701_bittki___ay__01

Havaların soğuması ile kış mevsimi kendini en ince ayrıntısına kadar hissettirmeye başladı. Bilhassa bu mevsimde hastalıklardan korunmak için bitki çayları tüketimi artıyor. Bu cins çayların ahenkli kullanımının tedavi olabileceğini dile getiren Beslenme ve Fitoterapi Uzmanı Başak İnsel, “İnsanımızdaki büyük problemin süratli çözüm vaad eden tedavi yöntemlerine yönelip sabırla uyumlu bitki çayı tüketiminde başarılı olamamaları olduğunu ve rahatsızlık başımıza gelmeden korunma yöntemi olarak bitki çaylarının öneminin farkında olmadığımızı” söyledi.