Binlerce Kişinin Alınacağı Sağlık Bakanlığına Başvurular Başladı

Binlerce Kişinin Alınacağı Sağlık Bakanlığına Başvurular Başladı
Binlerce Kişinin Alınacağı Sağlık Bakanlığına Başvurular Başladı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere İşKur üzerinden kura usulü ile minimum ilköğretim düzeyinde 3 bin 591 sürekli emekçi, 431 engelli işçi ve 1276 eski mahkum emekçi edinmek üzere toplam 5 bin 298 aralıksız işçi alacak. Şartları uyan adaylar, başvurularını bugünden başlayarak 13 Eylül günü sonuna kadar www.iskur.gov.tr adresinden yapabilecek.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Bakanlığın, Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sitesinde bulunan duyurusuna göre, kesintisiz işçi kadroları Iş-Kur internet sitesi üzerinden yayımlanacak. Şartları uyan adaylar, başvurularını bugünden başlayarak 13 Eylül günü sonuna kadar www.iskur.gov.tr adresinden yapabilecek.

Adaylarda aranan koşullar şöyle:

– Engelli, eski hükümlü veya terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan adaylar hakkındaki ilgili mevzuat hükümleri ile 2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (5), (6), (7) ve (8) numaralı alt bentlerinde belirtilmiş koşulları taşımak.

– 18 yaşını tamamlamış edinmek. Kura usulüne tabi kadrolara başvurulan meslek için son dilekçe tarihi itibariyle en az ilköğretim mezunu edinmek.

– Kura usulüne bağlı kadrolara başvurulan iş için belirlenen bir okuldan (bölümden/ programdan) son başvuru tarihi itibariyle mezun edinmek ve öteki sertifika/ belgelere son kullanım tarihi itibariyle sahip edinmek.

– Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, ihtiyarlık, malullük aylığı almamak.

– Engelli adaylar, durumlarını ilgili mevzuata kadar yetkili sıhhat kuruluşlarından alınan engelliler için afiyet kurulu raporuyla belgelendirecek.

– Eski hükümlüler için duyuru edilen kadroya başvuran adayların, affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşısında suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşısında suçlar, millî savunmaya aleyhinde suçlar, devlet sırlarına karşısında suçlar ve casusluk, cinsel saldırı ya da çocuğun cinsel istismarı suçlarından mahkûm olmamaları şartı aranıyor.

– Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan adayların, 21/6/1927 tarihli ve 1111 sayılı Askerlik Kanunu ya da 16/6/1927 tarihli ve 1076 sayılı Değiştirme Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu kapsamına giren ve askerlik hizmetini yaparken 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 21’inci maddesinde sayılan terör olaylarının sebep ve tesiri sonucu malul sayılmayacak şekilde sıhhat raporu sunmaları gerekiyor.