Dün Dalgalı Bir Seyir İzleyen Dolar, Bugüne 6,60 Liradan Başladı

Dün Dalgalı Bir Seyir İzleyen Dolar, Bugüne 6,60 Liradan Başladı
Dün Dalgalı Bir Seyir İzleyen Dolar, Bugüne 6,60 Liradan Başladı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçen Günkü enflasyon verisi ve gelen açıklamaların yoğunluğunda hareketli bir gün geçiren dolar kuru, yeni güne 6,60 lira seviyesinden başladı.

ENFLASYON BEKLENTİLERİN ÜZERINDE GELDİ

Tüketici fiyatları Ağustos’ta yüzde 2.23 olan beklentilerin hafif üzerinde yüzde 2.3 yükselirken, takvim bazda yüzde 17.9 ile 2003 bazlı serinin yeni zirvesine ulaştı.

Verinin peşinde TCMB 13 Eylül’deki PPK toplantısında parasal duruşunu her tarafta şekillendirileceğini duyururken; tanımlama, toplantıda bir faiz artışı yapılacağı beklentisini güçlendirdi.

Ancak bu noktada TCMB’nin yüzde 17.75 seviyesindeki haftalık repo faizini ne dek artıracağı büyük önem taşıyor. Analistler gerçek faizleri her tarafta artı alana çekmek ve piyasalara güven aşılamak için 1000 baz puana varan epeyce yüklü faiz artırımı yapılması gerektiğine dikkat çekerken; buna karşılık TCMB’den ise daha ihtiyatlı bir faiz artışı bekleniyor.

DOLAR DÜN DALGALI BİR SEYİR İZLEDİ

Dün sabah saatlerinde 6.70 seviyesine değin yükselerek güne başlayan dolar/TL , enflasyon verisinin ardındaki ilk tepki olarak 6.74’ün üzerini görse de, sonrasında yönünü aşağıda çevirmiş ve TCMB açıklaması sonrası 6.5150’ye değin çekilmişti. Dolar/TL, günün kalanında 6.60 seviyesinin üstünde dalgalandı.

4 Eylül sabahı, saat 07.30’da spot piyasada dolar/TL 6.60 seviyesinden operasyon görüyor.