Bilişsel gelişimi artıran aktiviteler: 3-6 ay

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1.Çocuğunuza kitap okuyun
Bebeğinizle birlikte renkli, resimli kitaplar okuyun! Bir yandan sesinizi dinleyip bir yandan da parlak renkli, kontrast desenlere bakmaya bayılacak.
 
2.Çocuğunuza gününüzün nasıl geçtiğini anlatın
Bebeğinizle konuşun. Doğduğu günden itibaren sohbetlerin içerisinde bulunmasını sağlayın ve bolca göz temasında bulunduğunuzdan emin olun.
 
3.  Çocuğunuzun ulaşabileceği yerlere aynalar yerleştirin
Beşiğinin yanına kırılmaz bir ayna yerleştirerek bebeğinizin kendi yüzünü ve hareketlerini görebilmesini sağlayın. Duvarın alt kısmına geniş bir ayna koyun ve yerde oyun oynarken kendini izleyebildiğinden emin olun. Bebeğiniz kendi yansımasına baktığını anlamayacak; ancak kollarını hareket ettiren ve kendisine gülümseyen kişiyi izlerken çok eğlenecek.
 
4.       Çocuğunuza ses çıkaran oyuncaklar temin edin
Müzik çalan ya da değişik sesler çıkaran oyuncaklar alın – özellikle de her dokunuşta ses çıkaran oyuncaklardan. Belirli oyuncakların belirli sesler çıkardığını gördükçe sebep-sonuç ilişkisini öğrenmeye başlayacak.

5.       Çocuğunuza farklı ses türlerini tanıtın
Bir zil ile çıngırağı ya da davulu karşılaştırarak bebeğinize farklı nesnelerin farklı sesleri olduğunu gösterin.
 
 6.       Çocuğunuzun yeni dokularla tanışmasını sağlayın
Bebeğinize farkı hissedebileceği ve rahatlıkla ağzına koyabileceği, farklı dokulara sahip, kolay temizlenebilir objeler verin.
 
 7.       Kaliteli çocuk yetiştirme kitapları okuyun
Ebeveynlere, yeni davranışlarla, gelişimlerle ve mücadelelerle dolu çocuk yetiştirme serüveninde rehberlik eden kaliteli yayınları bulun. Bu kitaplarla gerekli bilgileri, uzman tavsiyelerini, pratik çözümleri ve çocuğunuzun fiziksel gelişimini garanti eden yolları öğrenebilir; ebeveynlik teknikleri ve fiziksel, duygusal, entelektüel ve davranışsal gelişimi maksimum seviyeye getirmekte kullanabileceğiniz aktiviteler hakkında bilgi edinebilirsiniz.
 
 8.       İlgi çekici oyuncaklar alın
Oyuncak piyasası son derece zengindir; önemli olan bebeğinizin gelişimine yardımcı olacak ve ilgisini çekecek, eğlenmesini sağlayacak oyuncakları bulabilmektir. Gezin, görün, araştırın; bebeğinizin yalnızca bakarak bile ilgisini çekebilecek oyuncakları satın alın.