Bakan Selçuk: 20 bin öğretmenin atama tarihi kesin yok

Bakan Selçuk: 20 bin öğretmenin atama tarihi kesin yok
Bakan Selçuk: 20 bin öğretmenin atama tarihi kesin yok
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’ın 20 bin öğretmen ataması yapılacağıyla ilgili açıklamasının arkasında, hoca adayları takvimi beklemeye başladı. Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim editörleriyle bir araya geldiği toplantıda bununla ilgili de açıklamalarda bulundu.

“BELIRLENMIŞ BİR YILLIK DEĞIL”

Bakan Ziya Selçuk, “Şu andaki yazılı metin, Ömer Dinçer ’in (Eski Ulusal Eğitim Bakanı) Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile ilgili, ‘Öteki alanlarda iki sene, öğretmenlikte bir yıl geçerlidir ’ diye bir yönetmelik değişikliği var. Cari mevzuat bir sene gösteriyor. bu arada bununla ilgili bir kanun çıkması gerekiyor. Yani ben acilen haftaya alamıyorum. Ne bileyim, ağustosun sonunda, eylülün başında alamıyorum. Meclis ’in açılması gerekiyor. Dolayısıyla takvim bununla ilgili bir şey. Tasarrufun son derece manâlı olduğu bir dönemde bu, Cumhurbaşkanımızın bir hediyesidir öğretmenlere. Tamam ben çok ısrar ettim, istirham ettim ama o tasarruf atmosferinde kendimce gerçekte armağan. Şükran borçluyum. Çünkü bu çocuklar çok sıkıldılar, çok sıkıntılılar.” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk

“100 BİN HOCA IVEDI TAYIN BEKLİYOR”

Bakan Ziya Selçuk, “20 bin birey eksik-çok diyebilirsiniz. Aslında toplamda 650 bin dek hoca adayı var, fakat tümü talepkar yok. Benim tahminim 100 bin civarında ivedi talepkar var. Türkiye bunu 4-5 senede döndürebilecek bir pozisyonda. Ancak bizim tüm bu meslek liselerini ara kademede yöneltebildiğimiz bir durumda, yukarı meydana çıkan öğrenci sayısını azalttığımızda ortaöğretimde fazla ciddi bir değişim gelecek. Onun birtakım doğurganları olacak. Onlarla birlikte bütünsel düşündüğümüzde bizim bu gençlere başka çözümler önermemiz gerekli. Yalnızca öğretmenliğin kapısında bekleyerek olmaz. Daha marifetli çözümler üretmeliyiz.” diye konuştu.

Bakan Selçuk: 20 bin öğretmenin atama tarihi belli değil