Bakan Çavuşoğlu’ndan, İdlib’deki Saldırılarla İlgili Çarpıcı Yorumlama: Engellerse Türkiye Engeller

Bakan Çavuşoğlu'ndan, İdlib'deki Saldırılarla İlgili Çarpıcı Yorumlama: Engellerse Türkiye Engeller
Bakan Çavuşoğlu'ndan, İdlib'deki Saldırılarla İlgili Çarpıcı Yorumlama: Engellerse Türkiye Engeller
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İdlib’de yaşanan hava saldırısıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu uluslararası bir mücadele gerektiren durumdur. İnsani dış politikamızın gereği olarak burada bitmiş göçlerin olmaması, insanların evlerini terk etmemesi için, yüzler, binlerce insanın ölmemesi için bu hassasiyeti ve çabamızı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

ÇAVUŞOĞLU, ALANYA’DA DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, beraberinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile birlikte Antalya’nın Alanya ilçesinde Yeni Alanya Gazetesi’nin 51. yıldönümü ve Dim Medya A.Ş.’nin bir öteki yayınlama organı olan DİM TV’nin 1. yılı sebebiyle Alanya’da bir restoranda düzenlenen törene katıldı.

“ABD DERSEK ALDANIRIZ, KARDEŞ MÜSLÜMAN ÜLKELER DE VAR”

Son zamanlarda dövizde dalgalanmaların olduğunu kaydeden Bakan Çavuşoğlu, bunun bir hücum olduğuna uyarı çekti. “Bu bir saldırıdır, geçecek” diye beklemeye lüzum olmadığını vurgulayan Bakan Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhurbaşkanlığımızın da liderliğinde önemli çalışıyoruz, tedbirlerimizi alıyoruz. Güçlü bir banka disiplinimiz var. Finansal disiplinimizi katiyen bozmadık. Merkez bankası rezervlerimiz de pek. Bu saldırının gerisinde sadece ABD var dersek aldanırız. Bir Takım ülkelerin olduğunu biliyoruz, kardeş Müslüman ülkeler de var. Bunun üzerinden de geleceğiz. Krizlerde nasıl güçlendiysek, bunu da atlatacağız. Bu krizi atlattıktan sonradan, Türkiye’yi kimse tutamaz. Daha Aşağı yapıda, üstteki yapıda tüm hedeflerimize ulaşacağız. Allah’tan diğer kimse bizi döndüremez. Milletçe tek kalp olduk. Bu süreçte milletimizin sergilediği duruş fazla önemli oy versin veya vermesin. MHP’yle ittifak kurduk, oy verenler değin vermeyenlerden de çok ciddi takviye gördük. Uyanan bir milletiz. Sürekli ‘Bundan nasıl menfaat sağlayabiliriz’ diye düşünenler, ahlak olmayan, kanuna aykırı hareket eden var. Devlet bunlardan hesabını sorar. Kanuna aykırı hareket edenlerden devlet hesap sorar ve soracaktır.”

“SURİYE’DEKİ ÇATIŞMAYI DURDURMAK İÇİN YOĞUN UĞRAŞ SARF EDİYORUZ”

İdlib’deki çatışmaların devam ettiğini vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, insani dramların yaşanmaması, felaketlerin yanı başımızda ortaya çıkmaması için uğraş sarf edildiğini kaydetti. Çavuşoğlu, “İnsani politikamız gereği, bu çatışmaları durdurmak için ikili ve üçüncü düzeyde yoğun çaba sarf ediyoruz. Suriye’yle yakından ilgilenen tüm aktörlerle temasımız var. ABD’yle Suriye konusunda da temaslarımız var. O başkadır, bu başkadır. Bu milletlerarası mücadele gerektiren bir durumdur. İnsanı dış politikamızın gereği olarak göç oluşmaması, insanların evlerini terk etmemesi ve yüzlerce insanın ölmemesi için çabamızı sarf edeceğiz. derhal bizi sevenlerin ve sevmeyenlerin söylediği, ‘Bunu engellerse Türkiye engeller’ Türkiye’nin Suriye politikasını, Suriye’nin geleceğini düşünen ve teröristlerden temizlenmesi için çaba sarf eden şehit veren bir ülke olduğumuz için, cümbür cemaat Türkiye’ye güveniyor” ifadelerini kullandı.

öte taraftan kutlama törenine, DİM Medya A.Ş. Idare Heyeti Başkanı Mehmet Ali Dim, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Türkiye geneli gazeteciler cemiyet başkanları, yazarlar, basın mensupları, turizmciler ve fazla sayıda davetliler katıldı.