Çavuşoğlu: Mali saldırının ardında yalnızca ABD yok

Çavuşoğlu: Mali saldırının ardında yalnızca ABD yok
Çavuşoğlu: Mali saldırının ardında yalnızca ABD yok
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, beraberinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile birlikte Antalya ’nın Alanya ilçesinde Yeni Alanya Gazetesi ’nin 51. yıldönümü ve Dim Medya A.Ş. ’nin bir öteki yayın organı olan DİM TV ’nin 1. yılı nedeniyle Alanya ’da bir restoranda düzenlenen törene katıldı.

“BİZE SALDIRAN KARDEŞ MÜSLÜMAN ÜLKELER DE VAR”

Son zamanlarda dövizde dalgalanmaların olduğunu kaydeden Bakan Çavuşoğlu, bunun bir hamle olduğuna dikkat çekti. “Bu bir saldırıdır, geçecek” diye beklemeye gerek olmadığını vurgulayan Bakan Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhurbaşkanlığımızın da liderliğinde önemli çalışıyoruz, tedbirlerimizi alıyoruz. Kuvvetli bir banka disiplinimiz var. Parasal disiplinimizi asla bozmadık. Merkez bankası rezervlerimiz de pek. Bu saldırının ardındaki yalnızca ABD var dersek aldanırız. Bir Takım ülkelerin olduğunu biliyoruz, kardeş Müslüman ülkeler de var. Bunun üzerinden de geleceğiz. Krizlerde nasıl güçlendiysek, bunu da atlatacağız. Bu krizi atlattıktan sonradan, Türkiye ’yi kimse tutamaz. Alt yapıda, üstteki yapıda bütün hedeflerimize ulaşacağız. Allah ’tan başka kimse bizi döndüremez. Milletçe tek yürek olduk. Bu süreçte milletimizin sergilediği duruş fazla kayda değer oy versin veya vermesin. MHP ’yle ittifak kurduk, oy verenler dek vermeyenlerden de fazla ciddi takviye gördük. Uyanan bir milletiz. Kesintisiz ‘Bundan nasıl fayda sağlayabiliriz ’ diye düşünenler, etik olmayan, kanuna aykırı hareket eden var. Devlet bunlardan hesabını sorar. Kanuna tutarsız hareket edenlerden devlet hesap sorar ve soracaktır.”

Çavuşoğlu: Finansal saldırının ardında yalnızca ABD yok