Atatürk Havalimanı’nda Vietnam Uyruklu Bir Yolcunun Bagajında, 12 Milyon Lira Bedel Gergedan Boynuzu Ele Geçirildi

Atatürk Havalimanı'nda Vietnam Uyruklu Bir Yolcunun Bagajında, 12 Milyon Lira Bedel Gergedan Boynuzu Ele Geçirildi
Atatürk Havalimanı'nda Vietnam Uyruklu Bir Yolcunun Bagajında, 12 Milyon Lira Bedel Gergedan Boynuzu Ele Geçirildi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen operasyonda kaçak yollarla Türkiye’ye sokulmak istenen yaklaşık 12 milyon lira layık 34 kilogram gergedan boynuzu ele geçirildi.

TAKİBE ALINDI

Gümrük Muhafaza ekiplerince Türkiye’yi aktarma noktası olarak kullanan transit yolcular ulus güvenliği ve kaçakçılıkla çaba faaliyetleri kapsamında analize alt tutuldu. Yapılan analizler sonucu tehlike kriterlerini taşıyan Vietnam uyruklu bir yolcunun seyahat geçmişine ilişkin bilgiler, İstihbarat Bilgi Sistemine girilerek kişi takibe alındı.

BAGAJINDAN GERGEDAN BOYNUZU ÇIKTI

Şahsın İstanbul Atatürk Havalimanı’nı transfer noktası olarak kullanacağı bilgisine ulaşan ekipler, Mozambik’ten gelerek transit olarak Vietnam’a gidecek olan şahsı Türkiye’ye iner inmez kontrol altına aldı. Zorunlu kontrollerin yapılmasının ardındaki şahsa ait bagaj uçaktan indirilerek arandı. Yapılan aramada şahsa ait bagajda piyasa değeri yaklaşık 12 milyon lira olan 34 kilogram gergedan boynuzu ele geçirildi.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Nesli Risk Aşağıda Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme (CITES) dahilinde bulunan ve ticareti yasaklanmış olan gergedan boynuzları, Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Ulusal Parklar Genel Müdürlüğü İstanbul Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Olayla ilgili soruşturmaya devam ediliyor.