13 Yıldır Seyyar Bakkal Hizmeti Veren Muhtara Köy Halkı Dua Ediyor

13 Yıldır Seyyar Bakkal Hizmeti Veren Muhtara Köy Halkı Dua Ediyor
13 Yıldır Seyyar Bakkal Hizmeti Veren Muhtara Köy Halkı Dua Ediyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sakarya’nın Pamukova ilçesine ast Karapınar Mahallesinin muhtarı Mevlüt Uçar, mahalle içinde vatandaşlara kendi imkanları ile tasarladığı ‘Seyyar Bakkal’ ile 13 senedir hizmet veriyor. Mahalle içinde kiralık market yapılacak yer olmadığından semt sakinlerinin kurduğu seyyar bakkal ile hizmet veren Uçar’a vatandaşlar yoğun alaka gösteriyor.

“ALLAH RAZI OLSUN”

Market alış verişine gelen Ahmet Yılmaz yaptığı açıklamada, “Muhtar arkadaşımızı uzun zamandır tanıyorum. Kendimce köye fazla hoş bir hizmette bulunuyor. Bu konuda kendisine Allah razı olsun diyorum ve teşekkürler. Bence güzel bir hizmet ediyor. Köy halkı için ideal bir hizmet bence” derken, diğer bir herif olan Sevgi Kendi gelen ise yaptığı açıklamada, “Mahallemizde bakkal olmadan önce ilçe merkezine alış veriş yapmak için yürüye yürüye gider yürüye yürüye gelirdik. Bakkalımız olunca fazla güzel oldu. Fazla hoş hizmet veriyor yani. Ben bir yurttaş olarak memnunum. Genel anlamda insanlarda hoşnut” ifadelerini kullandı.

“DUA EDENLER VAR”

13 yıldır semt halkına seyyar bakkal ile hizmet veren Mevlüt Uçar ise yaptığı açıklamada, “Semt içinde böyle kiralık market yapacak bir yer olmadığı için mobil hizmet aklıma geldi. Bunu tasarladım ve 13 seneden beri halkıma ve milletime hizmet veriyorum. Bu hizmet anlayanlar için kayda değer bir hizmet. Hizmet kaybolduğu vakit değeri anlaşılır. Köylümüz gece yarısı da gelse, sabahın erken saatlerinde de gelse paralı ya da parasız buradaki her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir. Buda bize gurur veriyor. Bakkalımızda her şey mevcut. Dondurmasından tut, çerez, bakliyat, sigara her türlü gereksinim bakkaliyemizde vardır. Alaka vatandaşlar tarafında fazla güzel. Çok dua edenler var. Halkımız çiftlik sahibi olduğundan nedeniyle tarlasından gelirken ihtiyacını karşılıyor. Halkımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Bu da bizi gururlandırıyor” biçiminde konuştu.

Seyyar bakkaldan görüntüler;