Ananasın kabuğunda şifa var

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ananas kabuğu hastalıklarınıza şifa oluyor. Bundan sonra kabukları çöpe atmazsınız.
Organik oldukları sürece uzmanlar bütün meyveleri kabuğuyla yememizi tavsiye ediyor. Ananasın kabuğu sert yapısı sebebiyle yemeye müsait olmasa da bu kabuk kullanılarak içecekler hazırlamak mümkün. Burada sizler için biri kolay diğeri zaman açısından zor olan iki tarifimiz var.

Ananas kabuğunun faydaları
– Güçlü bir iltihap önleyici ve iyi bir antioksidandır.
– Bağırsağın işleyişini güçlendirir. Kabızlığı giderir.
– Ameliyat sonucu oluşan yaraların iyileşmesinde etkilidir.
– Kansere karşı mücadele eder.
– Kan dolaşımını hızlandırır. Pıhtılaşmayı önler.

Ananas kabuğu haşlaması tarifi
Orta boy bir ananası yıkayın ve soyun. Kabuğunu küçük parçalara ayırın ve bir litre suda kaynatın. Kapağı kapalı bir çaydanlık yardımı ile kısık ateşte 15-20 dakika kaynatın. 5 dakika kadar soğutun. Bu içecek soğuk veya sıcak halde tüketilebilir. Dilerseniz balla tatlandırabilirsiniz. Eğer farklı bir aroma tatmak isterseniz kaynatırken içine bir tane karanfil tohumu atabilirsiniz. Şifa olsun. Bu içecek mükemmel bir ödfem atıcıdır.

Ananas kabuğu fermentesi
Keşfi Orta ve Güney Amerika’ya ait olan faydalı bir içecektir. Yediklerimizi kolay sindirmemize yardımcı olma özelliği vardır. Bu sebeple et veya balık yanında tüketebiliriz. 
Ayrıca, bu içeceğin fermente olması nedeniyle, içerisinde yüksek miktarda probiyotik bulunmaktadır. Bu da bağırsak sağlığının iyileşeceği anlamına gelir. 
Tarifimiz için olgun bir adet büyük veya iki adet orta boy ananasa ihtiyacımız var. Öncelikle ananaları güzelce yıkayıp soyuyoruz. Kabuğunu küçük parçalara ayırıyoruz ve hava geçirmeyecek şekilde kapatılabilen cam veya seramik bir kaba yerleştiriyoruz. Ayrıca bu kaba iki litre su ve 500 gram kahverengi şeker, şeker kamışı veya şeker kamışı şurubu da ekliyoruz. Arzu ederseniz şeker yerine bal da kullanabilirsiniz. Kapağını sıkıca kapatıp 48 saat oda sıcaklığında bekletiyoruz. İki gün sonunda içeceğimizi iyice süzüyoruz. Bir litre kadar daha su ekleyip 12 saat daha bekletiyoruz. Bu sürenin ardından 250 ml daha su ekliyoruz. Artık içeceğimiz hazır.

Servis etmeden önce buzdolabında soğutmanız yerinde olacaktır.
Dilerseniz suyuna portakal veya greyfurt ya da tarçın veya karanfil ekleyebilirsiniz.