Alzheimer’a alışveriş şenliği ile yardım olacaklar

Alzheimer'a alışveriş şenliği ile yardım olacaklar
Alzheimer'a alışveriş şenliği ile yardım olacaklar
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Türkiye Alzheimer Derneği”, alzheimer hastalarına ve hasta yakınlarına destek olmak amacıyla Raffles Hotel İstanbul Engebeli Center ’da Alışveriş Şenliği düzenliyor. 05 Aralık ’ta gerçekleşecek şenlik ile elde edilecek gelir, Alzheimer hastalarına ücretsiz bakım hizmeti sunan ‘gündüz yaşam evi ’ne dönüşecek.

Alzheimer hastalığı ve bakımı konusunda halkın bilinçlendirilmesi, eğitilmesi ve bu hastalıktan mustarip kişi ve ailelerin hayat kalitesinin arttırılması nedeniyle 1997 yılındakurulan “Türkiye Alzheimer Derneği”, alışveriş şenliği ile yeni bir gündüz yaşam evi açmayı hedefliyor.05 Aralık 2018 Çarşamba Günü, gerçekleştirilecek alışveriş şenliğinde Koton by Özlem Sabancı,Setur, Esma Dereboylu Güral, Art On, Jour de Nil, Payeds, Doğuş Akarsu gibi 30 ’un üzerinde marka stand açacak. Sabahleyin 10:00 ’dan akşam 20:00 ’ye değin devam edecek şenlikte, saat 16:00 ’da Tarz Danışmanı Hande Anı Can, katılımcılarla bir söyleşi yapacak. Şenlikten elde edilecek gelirle Şişli ’deki yeni gündüz hayat evinin açılışı ve oraya gelecek hastaların rehabilitasyon çalışmalarının masrafları karşılanacak.

2011 yılında, Alzheimer hastalarının neşelendirici ve kaliteli vakit geçirmesi, hastalıklarının gerektirdiği rehabilitasyon hizmetlerinin sunulması için kurulan “Gündüz Yaşam Ev”lerinde hastalara haftanın “5” günü bedava hizmet veriliyor. “Alışveriş Şenliği” ülkemizde sayısı her sene çoğalan yaklaşık 650 bin Alzheimer hastasına ve hasta yakınına umut olacak.