Alman firmasından Türkiye’ye yatırım

Alman firmasından Türkiye'ye yatırım
Alman firmasından Türkiye'ye yatırım
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Görüşmenin başlıca gündem maddesi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamına alınan yeni tür yüksek basınçlı benzinli enjektör imal tesisi oldu. Ziyarete, Bosch Türkiye ’nin Türkiye ve Ortadoğu ’dan sorumluluk sahibi Hükümet ve Dış ilişkiler Direktörü Yasin Akdere de eşlik etti.

Ziyaret sonrası tanımlama yapan Bosch Türkiye ve Orta doğu Başkanı Steven Young, “Bursa’da kuracağımız, yeni tür yüksek basınçlı benzinli şırınga imal tesisi ile ilgili bize verilen desteklerden memnunuz. Bu tesiste üretilenler, ayrıca Türkiye hem de ihracat yaptığımız ülkeler için önemli bir mahsul grubu olacak. Bosch Grubu olarak, Türkiye ’de 100 yılı aşkın süredir etkinlik gösteriyoruz. Türkiye, aynı zamanda Bosch için önemli bir imal, ihracat ve AR-GE üssü konumunda bulunuyor. Bu yatırım, Türkiye’deki varlığımızı daha da güçlendirecek.” dedi.

“YERLİ-YABANCI AYRIMI YAPMIYORUZ”

Bakan Varank ise Bosch Türkiye ’nin Bursa ’da oluşturacağı yatırımın cari açığının azaltılmasında kayda değer rol oynayacağını söyledi. Yatırımın 5 yılda tamamlanacağını belirten Varank, sözlerine şöyle devam etti:

“Yeni nesil yüksek basınçlı benzinli enjektör üretim tesisi tamamen yılda 185 milyon dolar ihracat yapılacak. Bu Nedenle 45 milyon dolarlık ithalatın önüne geçilecek. Bu yatırımın cari açığın azalmasına 230 milyon dolar katkı maddesi sağlamasını hedefliyoruz. Ülke olarak, Bosch ’un yeni yatırımlar için Türkiye ’yi tercih etmesinden memnuniyet duyuyoruz. Türkiye ’de yatırım yapıp, ekonomimize katkı maddesi sağlayan, teknoloji geliştiren ve istihdam yaratıcı tüm şirketler bizim şirketimizdir. Biz, yatırımcı açısından yerli-yabancı ayrımı yapmıyoruz. Hepsi başımızın tacıdır.”