AK Parti’li Canikli: ‘Amerika Aracısız Sahaya İndi’

AK Parti'li Canikli: 'Amerika Aracısız Sahaya İndi'
AK Parti'li Canikli: 'Amerika Aracısız Sahaya İndi'
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti’li Canikli: “Amerika doğrudan sahaya indi”
“Bundan Böyle aracı kullanmıyorlar ilk elden müdahale ediyorlar”

GİRESUN – Eski Milli Savunma Bakanı Yargı ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul Milletvekili ve MYKY üyesi Nurettin Canikli, memleketi Giresun’da önemli açıklamalarda bulundu.
AK Part’li Canikli, Amerika’nın Türkiye’ye karşısında bundan böyle maşa kullanmadığını ve ilk elden sahaya indiği söyledi.
AK Parti Giresun İl Başkanlığı Binasında partililer ile bir araya gelen Canikli burada yaptığı konuşmada, “Ülkemizin karşı karşıya kaldığı yeni olmayan sıkıntılar var. Özellikle son dönemlerde ekonomide ve bilhassa para piyasalarında istikrasızlık oluşturarak yine Türkiye’de yönetim yapısının değiştirilmesi hedefleniyor” dedi.
Böyle projelerin AK Parti’nin iktidara geldiğinden beri başladığını kaydeden Canikli, “Ayrı formatlar da denenerek bu hedefe ulaşılmaya çalışıldı. Acilen o projenin bir başka evreye girdi kasıt aynı, maksat benzer usul değişti. Hatta açık açık şunu söyleye biliriz yani önceki yıllarda daha kripto yöntemler kullanılırken artık bugün cümbür cemaat kartını açık oynuyor sıcacık kapaklı hiç bir şey değil mesela Amerika aracısız olarak sahneye indi bu güne kadar taşeron kullandı. 27 Nisan e- muhtırasının hedefi ile en son piyasalarda kaotik bir etraf oluşturarak buradan siyasi bir netice elde etmeyi hedefleyen niyet aynı. Benzer şey 15 Temmuz içinde geçerli. Onlar arabulucu olarak kullanıldı, maşa olarak kullanıldı olasılıkla bütün a,b,c,d tüm planlar hayata geçirildi netice alınamadı şu anda artık o planları destekleyen bugüne değin bizim üstteki fikir olarak tanımladığımız üstteki düşünce aracısız araziye indi. Yahut Amerika başkanı Trump’ın o tweetini başka şekilde değerlendirmek laf konusu yok” ifadelerini kullandı.
15 Temmuz’dan daha sonra ‘bundan sonraki hedeflerinin ne olduğunu merak ettiklerini’ bildiren Canikli, bu meraklarını ABD Başkanı Donald Trump’un attığı tweetler ile giderdiklerini kaydetti.
Canikli, “15 Temmuz darbe girişiminden sonra ara sıra arkadaşlarla konuşmamızda şunu söyledim, ‘acaba bir daha sonra ancak hamleleri nasıl olacak, nereden gelecek’ diye merak ettim. Çünkü pes edip bükemedikleri bileği öpme aşamasına hemen şimdi gelmediler bunu biliyoruz halen ülkeyi istedikleri gibi yönetebilecekleri yönlendirebilecekleri her şeyi kabul ettirebilecekleri bir kadroya teslim etme hedefleri devam ediyor. Çünkü o hedefin bittiğine dair 15 Temmuz’dan daha sonra hiçbir göze çarpan almamıştık bir sonraki aşamada hangi yöntemi kullanacakları, hangi hamleyi yapacaklarını sahiden bizde çok merak ediyorduk ve merakımız Trump attığı tweet ile giderdi. Bundan Böyle aracı kullanmıyorlar doğrudan müdahale ediyorlar, ilk elden Türkiye’de oysa hesaplı dengeleri sarsabilecek şekilde Amerika Birleşmiş Devletleri Başkanı talimatlar yapıyor.