AK Parti’den ‘Daraltılmış Danışma Meclisi’ Toplantısı

AK Parti'den 'Daraltılmış Danışma Meclisi' Toplantısı
AK Parti'den 'Daraltılmış Danışma Meclisi' Toplantısı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Van İl Başkanlığı göre eylül ayı “Daraltılmış İl Danışma Meclisi” toplantısı gerçekleştirildi.

AK Parti İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen “Daraltılmış İl Danışma Meclisi” toplantısında 2019 yılında yapılması planlanan yerel tercih çalışmaları konuşuldu. Toplantıya AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, AK Parti Van milletvekilleri İrfan Kartal ve Abdulahat Arvas, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, AK Parti ilçe başkanları ve teşkilat üyeleri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, heyecanlı bir seçim maratonu için çoktan hazırlık çalışmalarına başladıklarını belirtti. Başkan Türkmenoğlu, “Bugüne kadar fazla istekli şekilde istek edilmesine rağmen, elde edemediğimiz başarılı sonucu son kongrede gerçekleştirdik. Milletvekilimiz Osman Nuri Gülaçar Merkez Karar Yürütme Kurulunda Van’ı ve Türkiye’yi temsilen seçildi. Heyecanlı bir seçim maratonu bizleri bekliyor. Teşkilatlarımızda elbette ama icat ve değişiklikler olabilir. Ancak önemli bir gerçeklik var. Bu da Van gerçeğidir. Bizim Van olarak lokal seçimlere batmış batmış hazırlanmamız gerekiyor. Bu tercih genel seçimlere ayrı. Lokal seçim şehrin anahtarını teslim edeceğimiz seçimdir. Belediye başkanlıkları toplumun sesidir. Toplumun sesi iktidarımız kadar yürütülürse, başarılar arkasında gelecektir. Bunu başarabilmemiz için topyekün bir çalıma seferberliği başlatmamız gerekiyor” dedi.

BDP belediyelerinin devletin kaynaklarını terör örgütüne kullandığını anımsatan Türkmenoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“şimdi şehrimizde kayyumlar çalışıyor. Kayyumların görevi daha önce bir örgüt tarafından, örgütün az kalsın bir arka bahçesi olan BDP, tüm halk kaynaklarını farklı yerlere aktarıyordu. Bunlarda resmi belgelerle hak göre kanıt edildi. Bu kaynakların önüne geçilmesi için devlet, bunlardan belediyeleri almak zorunda kaldı. Çünkü kaynakların halkın hizmetine değil, birilerinin rant, çıkar ve ırkçı eylemlerine harcanıyordu. Kayyumlar kaynakların yerinde kullanılması için atandılar. Bugüne dek çalışmalarını yürütüyorlar. Çalışmalarıyla kayda değer işlere imza attılar ve gözle görülür güzel işler yaptılar. Bu hizmetler halka kazandırıldı.”

Yapılan konuşmanın ardındaki toplantı basına kapalı olarak devam etti. – VAN