Ayrılıkçı Donetsk’te Önderlik Kavgası Başladı

Ayrılıkçı Donetsk'te Önderlik Kavgası Başladı
Ayrılıkçı Donetsk'te Önderlik Kavgası Başladı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ukrayna’dan tek yanlı olarak bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Müziği Cumhuriyeti’nde, ülkenin başkanı Aleksandr Zaharçenço’nun bombalı saldırıyla öldürülmesinden daha sonra liderlik kavgası yaşanmaya başlandı.

Rusya basınında yer alan haberlere tarafından Donetsk’te geçtiğimiz hafta Cuma günü bir kafede otururken bombalı saldırıyla öldürülen Donetsk Millet Cumhuriyeti lideri Aleksandr Zaharçenko’nun yerine Dmitry Trapeznikov anayasaya kadar atandı. Lakin Donetsk Irk Cumhuriyeti parlamentosu milletvekilleri karara itiraz etti. Lokal mahkemelere de başvuran parlamento vekilleri, yasalara göre devlet başkan yardımcısı görevinde yer alan Dmitry Trapeznikov’un yok Donetsk Ahali Cumhuriyeti parlamentosu başkanı Denis Pusilin’in yeni devlet başkanı olması gerektiğini savundu.

Parlamentoda seçimler yapıldı

Donetsh Halk Cumhuriyeti parlamentosundaki vekiller aralarında oylama yapıldı. Oylamada öldürülen Donetsk Irk Cumhuriyeti lideri Aleksandr Zaharçenko’nun yönetimine zoraki fesih onayı kararı alındı. Bunun arkasında liderlik için adı geçen isimler üzerine oylama yapıldı. Rus basınının rakamlarını belirtmediği oylama sonucunda Donetsk Millet Cumhuriyeti’nin yeni lideri Denis Pusilin oldu.

Aleksandr Zaharçenko, Denis Pusilin’i Ukrayna ve muhalifler aralarında Beyaz Rusya’nın başkenti Minsk’te başlatılan uzlaştırma görüşmelerinde delege olarak atamıştı. Evli ve 3 çocuk babası Pusilin yeni döneme kadar muhaliflerin yeni lideri olacak. – MOSKOVA