AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Faruk Veciz Kimdir?

AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Faruk Veciz Kimdir?
AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Faruk Veciz Kimdir?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti’nin 31 Mart lokal seçimlerinde namzet göstereceği 28 isim emin oldu. Düzce Belediye Başkan adayı daha önce Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da yapan Faruk Özlü oldu. Peki, Faruk Kısa Ve Öz kimdir? İşte, Faruk Veciz’nün biyografisi..

FARUK KISA VE ÖZ KİMDİR?

Faruk Özlü, 11 Kasım 1962 tarihinde Düzce’de dünyaya geldi. Ilk, orta ve lise öğrenimini Düzce’de tamamladı. 1986 yılında İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden Cihaz Mühendisi olarak mezun oldu. Özlü, aynı üniversitede Cihaz Mühendisliği Bölümü Alet Teorisi ve Dinamiği Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak işe başladı. Makine Dinamiği ve Mekanik Titreşimler konuları üstünde önemli çalışmalarda yer alan Faruk Özlü, sonrasında İspanya’da Proje ve Mühendislik, Harvard Üniversitesi’nde Üstteki Düzey Idareci eğitimi aldı.

MANÂLI PROJELERDE ÖDEV ALDI

Faruk Kısa Ve Öz, 1990 yılında Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nda (SSM) sözleşmeli personel olarak göreve başladı. Zırhlı Muharebe Aracı ve Alt-Sistemleri Projelerinde çalışan Kısa Ve Öz, 1991-1992 yılları arasında CASA firması Proje ve Mühendislik Bölümü’nde Mühendislik Meslek Eğitimi aldı. 1993 yılında Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nda Bilirkişi statüsüne yükseldi. 1994-1999 yılları aralarında Zırhlı Muharebe Arabulucu Projesi’nde Proje Müdürü olarak çalıştı.

MÜSTEŞAR YARDIMCILIĞI YAPTI

1999-2001 yılları aralarında Kara Araçları, Elektronik Harp Işaret, Elektronik ve Data Sistemleri, Alçak Zirve Hava Savunma Sistemleri projelerinden sorumlu Daire Başkanı olarak tayin yapan Veciz, 2000 yılında Idari ve Mali İşler Müsteşar Yardımcılığına vekaleten atandı. 2001 yılında da Müsteşar Yardımcısı olarak atanan Veciz, 2002 yılından itibaren Kara ve Deniz Araçları Havacılık ve Uzay, Elektronik Harp, Muhabere ve Veri Sistemleri, Roket, Füze ve Cephane projelerinden sorumlu Savunma Hizmetleri Müsteşar Yardımcısı ve 2008-2011 yılları aralarında Kurumsal Yönetim Hizmetleri’nden Sorumluluk Sahibi Müsteşar Yardımcısı olarak tayin yaptı.

TUSAŞ’DA IDARE HEYETI ÜYELİĞİ VE BAŞKAN VEKİLLİĞİ YAPTI

Faruk Veciz, yeni yapılanma aşağı Sistem Projeleri ve Lojistik’ten Sorumlu Müsteşar Yardımcısı olarak ödev edildi. Savunma Sanayii Müsteşarlığı’ndaki görevine ilaveten Veciz, 2000-2002 yılları aralarında Türk Uçak Sanayi A.Ş. (TUSAŞ), 2002-2008 yılları aralarında TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TAI) yönetim kurulu üyesi ve başkan vekili olarak devir yaptı. 2008 yılından itibaren İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı yönetim şirketi HEAŞ’ın yönetim kurulu üyesi ve idare heyeti başkanı olarak görev aldı.

ULUSAL TANK ALTAY’IN PROJESİNDE BULUNDU

Faruk Kısa Ve Öz, Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın kayda değer projelerinde ödev aldı. Uzman ve Proje müdürü olarak çalıştığı Zırhlı Muharebe Arabulucu Projesi’nde Cumhuriyet tarihinin tek kalemde en büyük savunma sanayi ihracatı yapıldı. Türkiye’nin kendi tasarımı “ulusal tank ALTAY”, “insansız hava arabulucu ANKA”, “ulusal gemi MİLGEM” projelerinin yürütülmesinde Müsteşar Yardımcısı olarak ödev yaptı.

Faruk Kısa Ve Öz’nün devir aldığı manâlı projeler:

– Havadan Erken İhbar ve Denetim Uçağı

– A400M Taşıma Uçağı

– F-35 Savaş Uçağı

– F-16 ve Helikopter Elektronik Harp Sistemleri

– M60 Tank Modernizasyonu

– Yazılım ve Simülatörler

– Uzun Menzilli Hava ve Füze Savunma Sistemleri

25. DÖNEM DÜZCE MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ

Faruk Veciz, müsteşar yardımcısı olarak savunma sanayi stratejik planlarının hazırlanması, bütçe ve fon yönetimi, insan kaynakları, müsteşarlığın tayin ve teşkilat kanununun hazırlanması, miktar süreci ve yönetimine ilişkin yönetmelik ve yönergelerin hazırlanması çalışmalarını yürüttü. Faruk Özlü, 25. dönemde de Düzce milletvekili seçildi.

İyi düzeyde İngilizce bilen Faruk Özlü evli ve iki çocuk babasıdır.

AK Parti'nin İzmir Belediye Başkan Adayı Olarak Adı Geçen Nihat Zeybekci Kimdir?AK Parti’nin İzmir Belediye Başkan Adayı Olarak Adı Geçen Nihat Zeybekci Kimdir? Ankara Belediye Başkanlığı İçin İsmi Geçen Mehmet Özhaseki Kimdir?Ankara Belediye Başkanlığı İçin İsmi Geçen Mehmet Özhaseki Kimdir? AK Parti'nin Sivas Belediye Başkan Adayı Olarak Adı Geçen Hilmi Bilgin Kimdir?AK Parti’nin Sivas Belediye Başkan Adayı Olarak Adı Geçen Hilmi Bilgin Kimdir? AK Parti'nin Antalya Adayı Yeniden Menderes Türel Oldu! Menderes Türel Kimdir?AK Parti’nin Antalya Adayı Tekrar Menderes Türel Oldu! Menderes Türel Kimdir?