CHP’li Torun: ‘Yerel Seçimlerde Doğru Namzet ve Içten İletişimle Çok Şey Olur, Yeter Fakat İmkansız Diye…

CHP'li Torun: 'Yerel Seçimlerde Doğru Namzet ve Içten İletişimle Çok Şey Olur, Yeter Fakat İmkansız Diye...
CHP'li Torun: 'Yerel Seçimlerde Doğru Namzet ve Içten İletişimle Çok Şey Olur, Yeter Fakat İmkansız Diye...
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’li Torun: “Yerel seçimlerde dürüst namzet ve dürüst iletişimle çok şey olur, yeter ki imkansız diye düşünmeyelim”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun:
“Önümüz Mart, Mart’ın sonu bahar, o bahara varmak için eğriyi doğruyu da konuşmamız gerekli”

ANKARA – CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Lokal seçimlerde doğru aday ve dürüst iletişimle fazla şey olur, yeter fakat imkansız diye düşünmeyelim” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Çankaya Belediyesi Zübeyde Bayan Sosyal Tesisi’nde düzenlenen “Yerel Tercih İç Anadolu Alan Çalıştayı”nın ikinci gün çalışmalarına katıldı. Toplantının açılışında yaptığı konuşmada Torun, parti olarak 12 bölgede düzenleyecekleri bölge çalıştaylarının 4’üncüsünü gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu toplantılarımızın amacı keza kesin bilgileri size arzetmek ama bununla beraber sizlerin bölgelerinizdeki bilgileri alarak her tercih bölgesine, her adaya bir propaganda dili meydana getirmek ve seçim kampanyasını sürdürürken ona kolaylaştırıcı olmak” biçiminde konuştu.
Bu toplantılara arama toplantısı dediklerini ifade eden Torun, “Aradığımız en manâlı şey şu; nerede kusur yapıyoruz da bu kanıtlanmış belediyecilik başarımızı Türkiye’nin dört bir yanına anlatamıyoruz” dedi.
“Lokal seçimlerde içten namzet ve içten iletişimle çok şey olur”
Torun, İnsani Gelişmişlik Vakfının yaptığı araştırmada Türkiye’nin en gelişmiş belediyelerinin aralarında ilk 10’unun CHP’li belediyeler olduğunu ifade etti. “Listenin en altındaki il ve ilçelere niçin ulaşamıyoruz?” diyen Torun, “İç Anadolu’nun büyük kesiminde kanıtlanmış belediyecilik başarılarımızı anlatamıyoruz. Bunu izah etmek olası yok mi? İmkansız mı? Biz ilhamımızı orada İstanbul dururken, bozkırda Ankara’yı başkent yapan Mustafa Kemal Atatürk’ten alıyoruz. İstanbul’u başkent gerçekleştirmek işin en kolayı, lakin vatanın bölünmez bütünlüğü, dirliği, düzeni için en stratejik hücum Ankara’yı başkent seçmekti. O zoru başardı. Burada sıfırdan Türkiye’nin başkentini yapı etti, Kayseri’yi, Aksaray’ı, Yozgat’ı, Çankırı’yı çok şiddet diye unutacak mıyız? Seçim sonuçları ile ilgili rakamları değerlendiriyoruz. Geçmiş seçimleri, 2011 yılından bu yanlamasına seçimleri inceleme ediyoruz. Mesela Sivas’ın Akıncılar’da oyumuzu yüzde 4’ten 31’e yükseltmişiz, İmranlı’da 4 küsürlerden 34 küsürlere çıkmışız. Osmancık’ta oylarımızı ikiye katlamışız, tümü 2014 seçimlerinde olmuş. O vakit oylarımızı katlayarak hedefe yaklaşmışız, bugün niye kazanmayalım? Bilhassa yerel seçimlerde içten aday ve dürüst iletişimle çok şey olur, yeter fakat imkansız diye düşünmeyelim” değerlendirmesinde bulundu.
“Önümüz Mart, Mart’ın sonu bahar”
Torun, söylemlerde bir akıl birliği olması gerektiğini vurgulayarak, “Birileri rant için şehirleri yaşanmaz ayla getirebilir lakin bizim işimiz talanın değil, halkın yanına olduğumuzu sabırla açıklamak. Bir yanlamasına ekonomik kriz, bir yandan yaşanmaz hale gelen kentler bizi göreve çağırıyor. Bizim işimiz itham etmek değil, halkı kavramak. Bundan Böyle bu hükümetin lale devri bitti, bizlerin, kır çiçeklerinin devri başlıyor. Önümüz Mart, Mart’ın sonu bahar, o bahara gelmek için eğriyi doğruyu da konuşmamız gerekli” ifadelerini kullandı.