ABD’li Newsweek’ten Türkiye hakkında küstah inceleme

ABD'li Newsweek'ten Türkiye hakkında küstah inceleme
ABD'li Newsweek'ten Türkiye hakkında küstah inceleme
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Batı medyası Türkiye hakkında yaptığı kara propaganda ve çirkin iftiralarla doymuş algılarını sürdürüyor. ABD’nin haftalık haber dergisi Newsweek, Türkiye ile Kürtler aralarında bir çatışma varmış gibi bir seziş oluşturmaya çalışan dergi çirkin ifadelerle Türkiye’ye ve Başkan Erdoğan’a saldırmaya çalışıyor.

ABD'li Newsweek'ten Türkiye hakkında küstah analiz

“TÜRK ASKERİ SURİYE’YE GİRDİ”

Türk askerinin Suriye’ye girmesinden rahatsız olunduğunu dile getiren dergide, Türk bayraklarıyla bölgede yürütülen faaliyetlerin alan halkını evninden, yerinden yurdundan ettiği ifadeleri yer aldı.

Türk askerinin terörden arındırdığı Afrin’de özellikle sivil halın duyduğu tatmin ve şükran her geçen gün artarken, Newsweek’te bulunan bu makale, nasıl bir kavrama oluşturmaya çalışıldığını gözler önüne serdi.

ABD'li Newsweek'ten Türkiye hakkında küstah analiz

PAPAZIN TUTUKLANMASI

Jonathan ve Albert Watchel’in kaleme aldığı yazıda dile getirilen bir diğer koşul Papaz Brunson’un tutuklanması durumu oldu. Türkiye’nin haklı nedenlerle tutuklandığı Brunson’un durumundan davacı olunan makalede, Brunson’un teröristlerle gerçekleştirdiği misyonerlik faaliyetlerine değinildi.

S-400 VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER

Dergide yer alan haberin en muhabere bölümü de S-400 ve Türkiye’nin uluslararası ilişkileri bölümü oldu. Türkiye’nin NATO üyesi olarak ayrıca F-35’leri almasını hem de S-400’leri almasından duyduğu hastalık dile getirilirken, Başkan Erdoğan’ın yeni dönemde milletlerarası ilişki ve ticarette Rusya, Çin, Hindistan, Güney Afrika ve Brezilya’ ile daha yakınlaşılacağını açıklamasını gaye aldı.

BAŞKANLIK SÖZCÜSÜ KALIN’DAN TEPKİ

Başkanlık Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabında, Newsweek’de yayınlanan, “PKK ve FETÖ terör örgütleri propagandasının, gerçekler ve ideolojik paranoya olarak tahlil edilerek sunulduğu” makalenin, Türkiye hakkında en kötü yazılardan biri olduğu paylaşımını yaptı.

İbrahim Kalın, paylaşımında “24 Haziran seçimleri geçtiğine tarafından Newsweek derhal de Türkiye’de yeni bir darbe girişimi çağrısı mı yapıyor?” ifadesini kullandı.