Rize’deki selin bilançosu ağır oldu

Rize'deki selin bilançosu ağır oldu
Rize'deki selin bilançosu ağır oldu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bölgede yapılan birincil tespitlere tarafından, 5 konut boşaltıldı, 7 ev ağır hasar aldı, 2’si meslek makinesi 10 araç su baskını sularına kapıldı, 30 dolayında köprü ve menfez yıkıldı, köy ve semt yollarında alt inşa hasarları oluştu.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Bu yağışın 74 kilogramı ise 2 saat içerisinde yağdı. Şiddetli yağışla birlikte merkeze emrindeki Muradiye ve Salarha beldeleri ile Güneysu ilçesinde sel ve heyelanlar meydana geldi. İl Özel İdaresi, Devlet Su İşleri (DSİ) ve Karayolları ekipleri kapalı köy ve mahalle yolları ile tıkanan dere yataklarını başlamak için egzersiz başlattı. Sel sularının çekildiği bölgede AFAD ekipleri kadar başlatılan zarar saptama çalışmaları da sürüyor.

Rize'deki selin bilançosu ağır oldu

BÜYÜK HASAR OLUŞTU

Bölgede sürdürülen zarar saptama çalışmalarının birincil sonuçları ortaya çıktı. Buna tarafından sel ve heyelanlarda 5 ev boşaltıldı, 7 ev ağır zarar aldı, 2’si meslek makinesi 10 araç sel sularına kapıldı, 30 dolayında köprü ve menfez yıkıldı, köy ve semt yollarında hasarlar oluştu. Elektrik, telefon ve içme suyu hatları ile tarım arazileri de heyelanlarda zarar gördü. Su Baskını baskını sonucu Çaykur’a ait akarsu fabrikasının üretim dışı kaldığı bölgede 60 dolayında evin zemin ve bodrum katları balçık ve balçıkla kaplandı. Hasarın en fazla köy ve mahalleler ile kent merkezlerinde alt yapıda yaşandığı belirtildi. Hasar saptama çalışmalarının tamamlanmasının gerisinde mağdur olan vatandaşlara ödeme yapılacağı belirtildi.

Rize'deki selin bilançosu ağır oldu

“FAZLA KORKTUM”

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, “Böylece bir yağmur yağdı ki ben hayatımda böyle bir yağmur görmedim. korktum, acaba bir yere bir şey oldu mu diye. Yağmurlar yöresel ve çok şiddetli oluyor. Yağan bölgeye kadar de afete dönüşebiliyor. Son durum kendi çapında bir afetti. Fazla şükür can ve mala fazla önemli bir hasar gelmedi” dedi.

Rize'deki selin bilançosu ağır oldu

“FAZLA ŞÜKÜR ATLATTIK”

Çalışmaların devam ettiğini anlatan Vali Bektaş, “Bazı evlerde sorunlar var. Yüksek kodlardaki mesken yerlerinde alt yapıda sorunlar oluştu. Menfezler, yollar ve daha alçak yapılarda hasarlar var. Fazla şükür vatandaşa mağduriyet yaşatmadan derelerin yollarında akışı sağlanarak durum atlatıldı. Umarız daha kötüsünü yaşamayız. Ama daha aşağı yapıda büyük hasarlar var.” diye konuştu.