AB’den Libya için 50 milyon avroluk kalkınma programı

AB'den Libya için 50 milyon avroluk kalkınma programı
AB'den Libya için 50 milyon avroluk kalkınma programı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AB Libya Misyonu’nun Facebook sayfasından yapılan açıklamada, AB’nin finanse ettiği programın “iyileşme, kararlılık, sosyal ve idareli kalkınma” ismini taşıdığı belirtildi.

FİNANS YARDIMI YAPILACAK

Açıklamada, Libya’da vatandaşların esas hizmetlere erişiminin artırılması için Birleşik Milletler Yeniden Yapılanma Programı (UNDP) ile Birleşik Milletler Çocuk Fonu’nun (UNICEF) da söz konusu program bünyesinde çalışacağı açıklama edildi.

AB’nin programıyla, halkın sağlık durumu, eğitim, su, sanitasyon ve sosyal hizmetlere erişiminin sağlanacağı, UNDP ile UNICEF’in ise karar alma sürecine yol göstermek ve bakanlıkların kapasitesini çoğaltmak için zorunlu bilgileri toplama alanında çalışacağı kaydedildi.

IVEDI İHTİYAÇLAR KARŞILANACAK

Açıklamada, Libya’da 670 bin 500 kişinin su ve sanitasyon alanında yardıma ihtiyacı olduğu, savaş sebebiyle 489 okulun zarar gördüğü ve 267 bin öğrencinin eğitim sürecinin etkilendiği ifade edildi ve bu ihtiyaçların giderilmesi için çalışılacağı vurgulandı.

Laf konusu programın, Libya belediyeleri göre sunulan hizmetlerin kalitesinin artırılması için AB tarafından desteklenen en büyük program olduğuna göze çarpan edildi.