Euro 6 TL’nin Altına İnerek, Takriben 3,5 Ayın En Az Seviyesini Fark Etti

Euro 6 TL'nin Altına İnerek, Takriben 3,5 Ayın En Az Seviyesini Fark Etti
Euro 6 TL'nin Altına İnerek, Takriben 3,5 Ayın En Az Seviyesini Fark Etti
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Euro/TL 6,00 tabanının altına gerileyerek 5,99 seviyesini test etti ve 13 Ağustos sonrası en düşük seviyeyi gördü. Güne 6,06 seviyesinde başlayan euro Türk lirası karşısında 6 liranın altına inerek, 5,99 seviyesine geriledi. Euro şu sıralar 6,00 TL’den dolar ise 5,28 TL’den işlem görüyor. Euro, TL karşısında 13 Ağustos’ta 8,11 ile rekor seviyeye çıkmıştı.

ENDİŞELERİN ARTMASI DÜŞÜŞÜ HIZLANDIRDI

Euro Bölgesi’nin en büyük ekonomisi Almanya’dan gelen verilerin beklentilerin aşağıda kalması ve buna yan olarak bölgenin hesaplı büyümesine ilişkin endişelerin artmasının ardındaki eurodaki düşüş hızlandı.

EN AZ SEVİYEYİ GÖRDÜ

EUR/USD hafta içinde Brexit etkisi ile yükseldi, fakat bugün PMI göstergelerindeki zayıflama ile parite yeniden 1,14 seviyesi altına geriledi.Günün birincil yarısında 1,1365 seviyesine gerileyen paritede 1,1325-1,13 aralığı takviye bölgesi olarak izleniyor. EUR/TRY kuru bugün 5,99 seviyesine gerileyerek rekor sonrası minimum seviyeyi gördü ve TL, bugün ilk yarıda döviz kurlarından en çok euro aleyhinde değerinde kazandı.

Taslak Hazırlandı! Kredi Kartı Taksit Sınırı ArtırılıyorTaslak Hazırlandı! Kredi Kartı Taksit Sınırı Artırılıyor iPhone XS ve iPhone XS Max'in Türkiye Fiyatı Belli OlduiPhone XS ve iPhone XS Max’in Türkiye Fiyatı Muhakkak Oldu Karadağ, Ülkeye Yatırım Yapan Yabancılara Vatandaşlık VerecekKaradağ, Ülkeye Yatırım Yapan Yabancılara Yurttaşlık Verecek