4 aylık bebeğin yürek damarları değiştirildi

4 aylık bebeğin yürek damarları değiştirildi
4 aylık bebeğin yürek damarları değiştirildi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kars’ın Digor ilçesi Yaylacık Mahallesi ’nde yaşayan Metin ve Selda Şirin çifti, 4 aylıkken yürek kapağı kapalı olan ve sürekli morluk yaşayan Berkant bebeği Kars Devlet Hastanesine götürdü.

Berkant bebek, burada yapılan tetkikler tatmin edici olmadığı gerekçesiyle Erzurum Alan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Ünitesine sevk edildi.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kalp ve Damar Hastalıkları Operatör Doktor Mehmet Biçer kadar çare altına alınan Berkant Sevimli, kalp yetmezliği sebebiyle 2 gün muavin destek cihazı ile takip edildi.

BAŞARILI OPERASYONLA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Doğuştan Olan damarlarının yerleri değişik olduğu için çoğu zorluk çektiği tanı edilen bebek, Op. Dr. Mehmet Biçer ve ekibi tarafından yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuşturuldu. Damarları değiştirilen bebek, 20 gün hastanede yoğun bakımda peşine düşüp takip edildi.

4 aylık bebeğin kalp damarları değiştirildi

Op. Dr. Mehmet Biçer, “Bize gelen hastaya baktığımızda damar yerleri değişik olduğu için epeyce risklidir. Hayata tutunma şansı düşük olsa da biz bu ameliyatı yaparak çocuğu sağlığına kavuşturduk. Bu yaşlarda yapılan ameliyatlar fazla risklidir. Berkant bebeğin diğer çaresi olmadığı için zor da olsa ekibimizle bu ameliyatı gerçekleştirdik.” dedi.

“TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Anne Selda Şirin ise “Çocuğumuz doğduğu zaman baktık oysa bu çocuk morarıyor, hemen Kars Devlet Hastanesine götürdük burada doktorlar baktı, bir netice elde edemeyeceklerini söylediler ve bizi ambulans ile Erzurum ’a gönderdiler. Burada doktorlar sağ olsun çocuğumuzla ilgilendiler yapılan başarılı ameliyat ile çocuğumuzu sağlığına kavuşturdular. Bütün hocalarımıza ve bize yardım olan bütün çalışanlara teşekkür ediyorum.” dedi.

4 aylık bebeğin kalp damarları değiştirildi