750 deniz astsubayı törenle diplomalarını aldı

750 deniz astsubayı törenle diplomalarını aldı
750 deniz astsubayı törenle diplomalarını aldı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diploma töreni Yalova’nın Altınova ilçesinde yer alan Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı’ndaki Şehit Deniz Kurmay Kıdemli Albay B. Hüsnü Dizdar Açık Spor Merasim Alanı’nda gerçekleştirildi.

Programda, ‘2017 Yılı Dış Kaynaktan Temin Edilen Muvazzaf Astsubay Adayları Temel Askerlik ve Astsubaylık Nosyonu Kazandırılması Eğitimi’ni tamamlayan 737 astsubay adayı ile ‘2018 Yılı Temel Askerlik ve Astsubaylık Nosyonu Kazandırılması Eğitimi’ni galibiyet ile tamamlayan 13 bilirkişi erbaşa, astsubay diplomaları verildi.

Törende konuşan Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal, “Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız bugün sadece çevre denizlerimizde yok, bununla birlikte dünya denizlerinde söz sahibi olan, ihtiyaç duyduğu teknolojiyi geliştirebilecek, etkin, caydırıcı ve saygın bir kuvvet olarak öne çıkmaktadır. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın bu üstün vasıflarının esas dayanağı ise köklü tarihinden aldığı güçle yetiştirdiği kaliteli ve donanımlı personeldir” ifadelerini kullandı.

750 deniz astsubayı törenle diplomalarını aldı

ATATÜRK’ÜN SÖZÜNÜ HATIRLATTI

Genç bahriyelilere seslenen Koramiral Özbal, Türk Silahlı Kuvvetleri ile onun ayrılmaz parçası olan Türk Deniz Kuvvetleri’nin, her geçen gün güçlenen Türkiye’nin beka ve çıkarlarının yılmaz bekçisi olduğunu belirtti. Koramiral Özbal, şöyle konuştu:

“böylece de kuvvetimizi hızla değişen ve belirsizleşen güvenlik ortamında verilebilecek her göreve hazır bulundurmak en esas görevimizdir. Sizler deniz astsubayı elde etmek üzere başladığınız eğitiminizi başarıyla bitirmenin haklı gururunu yaşıyorsunuz. Fakat unutmayınız fakat denizcilik eğitimi, kendini ve elindeki personeli geliştirme sorumluluğu, iş hayatı baştan başa devam eder. Başarıyla tamamladığınız bu eğitimin tek başına sizi zorlu görevlere hazırlamaya tatmin edici olmayacağını asla aklınızdan çıkarmayınız.

Bu yolda Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden, sıcacık yaşama yollarını arayan, aramayı itiyat haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, daha sonra hürriyetlerini ve sonra istikballerini kaybetmeye mahkûmdur’ sözünü unutmayınız.  Uzmanlaşma alanlarına uygun şekilde sizler konunuzun ve alanınızın uzmanı, kullandığınız sistemi iyi haberdar olan kişiler olacaksınız. Bunun için de geleneksel denizcilik kültürümüzü özümsemiş, bunun yanına gözünüzü defalarca artı bilime adayıp zihninize teknolojiye ve yeniliklere açık tutacaksınız. Yaptığınız görevlerde askerliğin temeli olan disiplinden katiyen tavız vermeyecek, çevrenizdekilere aşılayacak ve emrinizdekilerden bu disiplini isteyeceksiniz.”

750 deniz astsubayı törenle diplomalarını aldı


KORAMİRAL’DEN MİLGEM VURGUSU

Türk Deniz Kuvvetleri’nin MİLGEM gibi dünyanın en modern harp gemisi sistemlerine sahip olduğunu vurgulayan Özbal, şunları kaydetti:

“Deniz Kuvvetleri’nin sahip olduğu her türlü çağdaş sistem ve tesisat tahsis öncesi kurslarınızın tamamlanması sonrasında sizlere emanet edilecektir. Bu ülkenin değerli kaynaklarıyla temin edilen, size itimat edilecek sistem ve silahları en etkili şekilde kullanmak bu millete olan borcunuzdur. bu nedenle asil milletimizin güvenine değerinde edebilmek için çok çalışmalı, her biriniz branşlarınızda bilirkişi olmalısınız. Şanlı deniz tarihimizin omuzlarınıza yüklediği sorumluluklar, atalarımızın ve deniz şehitlerimizin kıymetli haysiyetleri ve Atatürk’ün bize gösterdiği ve kadir bir donanmaya değerinde olma hedefi, dünya çapında her yönüyle misal alının bir kuvvet haline gelme yolunda sizlerin en büyük rehberiniz olacaktır. Unutmayınız ki MİLGEM gibi, dünyanın en çağdaş harp gemisi sistemlerinin tasarı ve inşasında Deniz Kuvvetlerimizin üstlendiği rolün temelinde Ulu Atatürk’ün gösterdiği yol ve tarihimizden aldığımız engin zorlama yatmaktadır. Müteaakip dönemde üstün vazife anlayışı ve vatan sevgisiyle üstleneceğiniz görevlerde bu anlayışı devam ettireceğinize Türk Silahlı Kuvvetleri ve onun ayrılmaz parçası Deniz Kuvvetlerimizin defalarca harbe ve göreve hazır yetişmek için fedakârca çalışacağınıza inancım tamdır.”

750 deniz astsubayı törenle diplomalarını aldı


sonra ailelere seslenen Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal, “Karşınızda duran bu pırıl pırıl gençlerle ne değin gurur duysanız azdır. Genç astsubaylarımızın diploma ve rütbelerini aldığı bugün sizlerin heyecanını paylaşıyor, Bahriyemizin köklü ve geniş ailesi arasında sizleri de görmekten nedeniyle duyduğum mutluluğu keza spesifize etmek istiyorum” dedi.

750 deniz astsubayı törenle diplomalarını aldı