222 Kişinin Alınacağı Meslek İçin Binlerce Kişi Sıraya Girdi

222 Kişinin Alınacağı Meslek İçin Binlerce Birey Sıraya Girdi
222 Kişinin Alınacağı Meslek İçin Binlerce Birey Sıraya Girdi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde istihdam edilmek suretiyle 222 kişinin işe alınacağının duyurulması üstüne binlerce kişi uygulama yerine getirmek için kültür merkezi binasına akın etti. Sabahın erken saatlerinde beklemeye başlayanlar uzun kuyruk oluşturdu. Belediye ekipleri de, 5 bine ulaşan uygulama esnasında bekleyen adaylara dere ve pasta ikramında bulunmuş oldu.

EKİPLER, KUYRUKTA BEKLEYENLERE NEHIR İKRAM ETTİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na alt olarak istihdam edilmek suretiyle işyar alımı için başvurular 4 gün ilkin meydana getirilen duyurularla başladı. Bildiri üzerine başvurular sürerken, son müracaat formu tarihinin bitimine 2 gün kala ise yüzlerce kişi başvuruların alındığı Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi önüne akın etti. Uygulama yapanların sayısı 5 bine ulaşırken, merkezin binası girişi ve merdivenlerinin yanı sıra sokak aralarında uzun kuyruklar oluştu. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri de, kuyrukta bekleyen adaylara çay, kahve ve su ikramında bulunmuş oldu.

TOPLAMDA 222 KIŞI ALINACAK

Büyükşehir Belediyesi bünyesine değişik niteliklerde itfaiye eri ve zabıta memuru, Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü bünyesine ise dağıtılmış niteliklerde mühendis, kimyager, uygulaman ve uygulaman elde etmek suretiyle toplamda 222 personelin, başvuruların peşinden işe alınacağı açıklandı.

BAŞVURULAR 12 ARALIK’TA SONA ERİYOR

Personel alımlarında KPSS şartının bulunduğunu açıklayan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Alımlar Yöresel İdarelere ‘İlk Kez Atanacaklara Dair Sınav ve Tahsis Yönetmeliği’ hükümleri çerçevesinde yapılacaktır. Tüm alımlarda KPSS şartı bulunmakta olup Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğünün resmi web sitelerinde işyar alım ilanlarımız yayımlanmaktadır. Alınacak personelin sınıfı, unvanı, derecesi, adedi, KPSS puan türü, KPSS taban puanı, nitelikleri, kullanım şekli, uygulama zamanı benzer biçimde tüm ayrıntılar ilanlarımızda yayımlanmıştır. Kullanım şartlarına yerinde bulunan hemşerilerimizin bu süre kapsamında başvurularını itina ile gerçekleştirmeleri siklet taşımaktadır” dedi.

“SIRA EDINMEK İÇİN SIRA BEKLİYORUZ”

Meslek başvurusu için Konya’dan geldiğini özetleyen Emrullah Bıyıklı, yoğunluk sebebiyle güçlük çektiklerini söylemiş oldu. Bıyıklı, “Konya’dan meslek başvurusu yerine getirmek için geldik lakin sırada sefillik çekiyoruz. Meslek başvurularında olması ihtiyaç duyulan tepe, kilo ölçümü benzer biçimde ölçümlerin yapılmayacağı söyleniyor. Buna bir müdahale etmeleri lazım. Ön başvuruların web üstünden yapılması, mülakata çağırılacak şahısların belirtilen günlerde çağırılması daha hoş olurdu. Saatlerdir burada sıradayız. Arkamızda da binlerce şahıs var. Sıra olmak için sıra bekliyoruz” diye konuştu.

İtfaiye eri alımı için meslek başvurusunda bulunmak için İstanbul’dan gelen Burak Gül ise “İtfaiye mensubu alımı için İstanbul’dan geldim. İtfaiye mensubu almak için hususi şartlar gerekiyor. Yalnız burada bu şekilde bir koşul değil. Herhangi bir ön lisans mezunu olan bir kişi de benzer bölüme başvurabiliyor. Buda bu kısmı okuyan kişiler için adaletsizlik oluşturuyor” diyerek tepki gösterdi.