150 çocuk Srebrenitsa’da konser verdi

150 çocuk Srebrenitsa'da konser verdi
150 çocuk Srebrenitsa'da konser verdi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bosna Hersek’in Srebrenitsa şehrinde düzenlenen 2018 Srebtenitsa Müzik Kampı kapsamında, Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan’dan gelen 150 çocuk konser verdi.

ÜÇ MİLLETTEN ÇOCUKLAR BİR ARADA

Srebrenitsa Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konsere, fazla sayıda birey katıldı. Orkestra ve koro eşliğinde, Bosna Hersek’in geleneksel millet sevdalinka şarkılarının yanı sıra rock ve klasik müzik icra edildi.

Dinleyicilerin büyük beğeniyle takip ettiği konser, üç milletten çocukları bir araya getirmesi sebebiyle büyük ilgi fark etti.

“YENİ ARKADAŞLIK KÖPRÜLERİ KURULDU”

Srebrenitsa Hoş Ezgiler Evi Derneği Başkanı Ismar Poric, burada yaptığı konuşmada, Srebrenitsa’da üç ülkeden gelen 150 çocukla konser gerçekleştirilmesi nedeniyle çok mutlu olduğunu belirterek, “Çocuklar ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. En önemlisi ise arasında yeni arkadaşlik köprüleri kuruldu.” dedi.

Bauren Helfen Bauren Vakfı (BHB) Kurucusu Doraja Eberle de Srebrenitsa’nın kendine özgü bir şehir halkı olduğunu vurgulayarak, BHB’nin ahali arasında duvar örmek yerine köprüler yapı ettiğini ve destekledikleri müzik okulunun da benzer hedefle hareket ettiğini kaydetti.

Viennese Çocukları Başkanı ve Sanat Direktörü Gerald Wirth ise “Bu konseri özel kılan çocukların Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan’dan gelmiş olmaları.” şeklinde konuştu.

150 çocuk Srebrenitsa'da konser verdi