Zeynep Cemali Öykü Yarışması ’nın 2019 yılı konusu “yalan”

Zeynep Cemali Öykü Yarışması ’nın 2019 yılı konusu “yalan”
Zeynep Cemali Öykü Yarışması ’nın 2019 yılı konusu “yalan”
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günışığı Kitaplığı ’nın düzenlediği, Bu yıl “Istikrar” konusunda yazılmış öykülerin ödüllerini 20 Ekim ’de düzenlenen 8. Zeynep Cemali Edebiyat Günü ’nde sahiplerine takdim eden Zeynep Cemali Öykü Yarışması, 2019 ’da da, tekrar 6, 7 ve 8. Sınıflardan, bu kere “Yalan” konusunda öyküler bekliyor. Her yıl yoğun alaka gören yarışmanın son dilekçe tarihi 22 Mayıs 2019.

Zeynep Cemali Öykü Yarışması 2019 konusu: Yalan

KILAVUZ CÜMLE KUŞKUSUZ CEMALİ ’DEN

Her sene olduğu gibi bu yılda temanın yanında dahası rehber cümlesi var yarışmanın. Bu defa Zeynep Cemali ’nin “Ankaralı” kitabından şu cümle alıntılandı: “Güneş ışınlarıyla uyandığımda, o akşam olanları anımsamaya çalıştım”.

Bir De seçici komite var elbet. Edebiyat dünyasının değerli isimlerinden oluşan seçici kurulda 2019 ’da, “Ayşe Sarısayın, Mine Söğüt, Murat Yalçın, Tolga Gümüşay” ve “Dr. Müren Beykan” var.

Zeynep Cemali Öykü Yarışması 2019 konusu Yalan

(2018 ödül töreninden)

ÖDÜL TÖRENİ 2019 SONBAHARDA

Her yıl Zeynep Cemali’nin roman ve hikaye kitaplarından seçilen bir cümlenin kılavuzluk ettiği bambaşka bir temayı işleyen yarışmaya bugüne dek katılan binlerce genç, “kardeşlik”, “şımartma”, “arkadaşlık”, “umut”, “yiğitlik”, “yargı”, “dayanışma” ve “istikrar” üzerine öyküler yazdı.

Ödüller de 2019 sonbaharında düzenlenecek bir törenle sahiplerini bulacak. Sevilen edebiyatçıların ellerinden ödüllerini bölge gençler, edebiyatın büyülü dünyasına sağlam bir adım atacaklar…

NOT: Bugüne değin Zeynep Cemali Hikaye Yarışması dahilinde ödül almış öykülere, buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Damla Karakuş

email protected

Instagram: biyografivekitap