Üniversiteliler Çince ’ye yöneliyor

Üniversiteliler Çince ’ye yöneliyor
Üniversiteliler Çince ’ye yöneliyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin ’in, Amerika, Rusya, İngiltere ve Avrupa Birliği’nin öteki ülkelerinin arasındaki siyasal ilişkinin, Türkiye ile ilgili bağlantılı konuları son dönemlerde oldukça fazla. Gerek ticaret gerekse savunma sanayisi gibi birçok alanda ikili ilişkiler kimsesiz yeterli olmuyor. Öteki bir deyişle dünya küçülüyor.

İNGİLİZCE TEK BAŞINA YETERLI DEĞIL

Kariyerinde başarılı bir noktayı yakalamak isteyen üniversiteli gençler ise İngilizcenin tek başına yeterli olmadığı bu dünyada, alternatif yabancı dillere yönelmiş durumda.

“GENÇLERİN ÇİNCEYE YÖNELMESİNİ DOĞAL BULUYORUZ”

Türk-Çin Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Karslı, “İngilizce öğrenilmesi gereken en önemli yabancı dil konumunda fakat tek başına kariyer açısından yeterli yok. Çin’in Kuşak ve Yol Projesi ve mevcut yükseliş trendi dikkate alındığında üniversiteli gençlerin, Çince ’ye yönelmesini son derece adi karşılıyoruz. Çok sayıda Çinli ve Türk şirket Çince haberdar olan personel ihtiyacını karşılayabilmek için kurumumuza ücretli bir şekilde personelini gönderip eğitim aldırıyorlar. Devlet kurumları dahi Çince bilen personel ihtiyacını karşılayabilmek için hizmet içi eğitimler düzenlememizi istek ediyor. Personelin Çince eğitimlerinin bir kısmını da Çin’de devam etmesini istek ediyorlar” dedi.

“KARİYERİN YOLU ÇİNCE’DEN GEÇİYOR”

Marmara Üniversitesi öğrencisi İsmail Kaide, “Çince eğitim almaya başladığım günden beri görüştüğüm firmalar stajlarını kendi kurumlarında yapmam ve bitişinde tam zamanlı olarak çalışmam konusunda tekliflerde bulunmaya başladılar. Üniversiteli arkadaşlarıma tavsiyem kendi branşları yanına mutlaka Çince öğrenmeye başlamalarıdır. Çince’nin de öteki diller gibi en kayda değer ihtiyacı mantıksal bağ arz etmesi olduğu için ciddi bir kurumda başlanacak olan Çince eğitim, kariyer anlamında tahmininizin fazla üzerinde hoş sonuçlar verecektir” diye konuştu.

Üniversiteliler Çince ’ye yöneliyor