Yusufeli Barajı’na havadan tahlil

Yusufeli Barajı'na havadan tahlil
Yusufeli Barajı'na havadan tahlil
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Mehmet Cahit Turhan, incelemenin ardındaki AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin önemli projelerinden Yusufeli Barajı’nın inşası dolayısıyla bir takım yolların baraj gölü aşağıda kaldığını söyledi.

3 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

Artvin’i Bayburt’a, Oltu üzerinden Erzurum’a bağlayan yolların bu baraj gölünün altında kaldığını bildiren Turhan, “Baraj gölünün aşağıda kalan yolların baştan rölekasyon yolları yapılması için bu bölgede takriben 75 kilometre uzunluğunda yeniden yol üretim projelerimiz var. Bu yollar arazinin dağınık olması sebebiyle ağırlıklı olarak tünellerle, viyadüklerle yapılıyor. Takriben 2 milyar 800 milyon lira, 3 milyar lira civarında yol yatırımımız bulunuyor.” dedi.

Turhan, bu yolları barajda su tutulmadan önce tamamlayıp hizmete almaya çalıştıklarını aktardı.

“MEGA PROJELER YAPMANIZ LAZIM…”

Bakan Bekir Pakdemirli ise “Büyük devlet edinmek istiyorsanız mega projeler yapmanız lazım.” ifadesini kullanarak yol boyu Bakan Turhan ile bölgedeki büyük projeleri incelediklerini söyledi.

Türkiye’nin büyük projelerinden olan Ovit Tüneli, Zigana Tüneli, duble yol, gölet ve barajları da gördüklerini anlatan Pakdemirli, “Bu natürel milletimiz açısından fazla kibir verici. Büyük devlet olacaksanız iddialı projeler yapmanız lazım. Yusufeli Barajı da bu gösterişli projelerden bir tanesi.” diye konuştu.

Yusufeli Barajı'na havadan inceleme

600 MİLYON LİRALIK KATKI

Pakdemirli, bir takım konuları analiz etmek ve uygun bakmak için bölgeye geldiklerine dikkat çekici ederek şunları kaydetti:

“Devletimiz Allah’a şükür uyumuyor, milletimize hizmet için var. Baraj inşallah 2020 yılında bitecek, bittiğinde ekonomimize yıllık 600 milyon lira katkısı olacak. Bugün itibarıyla Türkiye ekonomisinin temelleri Allah’a şükür çok sağlamdır, denilebilir ki ‘Cari açığınız var’, işte bu tarz mega projeler süre içerisinde bittikçe bu cari açığımız da inşallah elbette kalmayacaktır ve bu vesile ile de devlete, millete bu güç coğrafyalarda hizmet götürmenin yolunu inşallah defalarca birlikte bulacağız.”

Bakanlar Turhan ve Pakdemirli’yi taşıyan helikopter, sonradan Yusufeli ilçe merkezindeki futbol sahasına indi.

Buradan karayolu ile baraj inşaat alanına hareket eden Turhan ve Pakdemirli, bölgede incelemelerde bulundu ve yüklenici işyeri yetkisi Nihat Özdemir’den data aldı.