YÖK Atlas seçim döneminde adaylara kılavuz oldu

YÖK Atlas seçim döneminde adaylara kılavuz oldu
YÖK Atlas seçim döneminde adaylara kılavuz oldu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ’ın 10 Mart 2016 tarihinde öncelikle kamuoyu ile paylaştığı https://yokatlas.yok.gov.tr adresinden hizmet sunan Yükseköğretim Program Atlası (YÖK Atlas) hizmete sunulduğu günden bugüne değin 12 milyon 170 bin ayrı kişi kadar kullanıldı.

Öğrenci dostu Yeni YÖK olarak, adayların üniversite ve meslek tercihlerini yaparken daha bilinçli karar verebilmesini desteklemek nedeniyle geliştirilen ve adaylara adeta rehber öğretmenlik yapan YÖK Atlas, hizmete sunulduğu günden bugüne dek 12 milyon 170 bin öbür kişi tarafından kullanıldı.

Üniversite adaylarının bilinçli tercihlerde bulunması amacıyla başta 2016 ÖSYS sürecinde hizmete giren sistem, 2017 seçim döneminde olduğu gibi 2018-YKS tercih döneminde de yoğunlukla başvurulan en kayda değer data kaynağı oldu.

KULLANICI SAYISI 2 MİLYONU BULDU

YÖK tercihlerde ada MİLYONU BULDUylara rehberlik yapması için hizmete sunduğu YÖK Atlas Programının 2018-YKS seçim aşamasındaki istatiksel verilerini paylaştı. 2016, 2017 ve 2018 seçim dönemleri incelendiğinde YÖK Atlas ’ın üniversite adayları ve rehberlerin vazgeçilmez bilgi kaynağı olduğu anlaşılıyor.

Kullanıma açıldığı ilk seçim döneminde toplam 940 bin birey tarafından kullanılan YÖK Atlas programında bu sene bu sayı takriben 2 milyona ulaştı.

Bu yıl öncelikle gerçekleştirilen YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) seçim dönemi baştan başa (31 Temmuz-14 Ağustos) yani 15 günlük süreçte 1 milyon 963 bin kullanıcının ziyaret ettiği sistemden, ek yerleştirmelerin gerçekleşeceği Eylül ayı sonuna kadar 2,2 milyon adayın faydalanması bekleniyor.

Sistemi kullananların yüzde 38 ’si bilgisayarlarından YÖK Atlas ’a ulaşırken, yüzde 62 ’si cep telefonu veya tabletlerini kullandılar.

Kullanıcıların antre yaptığı illere bakıldığında, yüzde 25 ’i İstanbul, yüzde 17 ’si Ankara, yüzde 8,3 ’ü İzmir, yüzde 6,0 ’sı Adana, yüzde 4,2 ’si Antalya, yüzde 3,4 ’ü Bursa, yüzde 3,3 ’ü Gaziantep ’ten sisteme ulaştı.

YÖK Atlas tercih döneminde adaylara rehber oldu

ADAYLAR ORTALAMA 8 BÖLÜMÜ İNCELEDİ

Adayların sistemde kalma ve arama izlerinden derlenen istatistiklere tarafından, 2018 YKS tercih döneminde ziyaretçiler sitede siradan 7 dakika 55 saniye vakit geçirdi ve ortalama 8 farklı bölümü inceledi.

Sistemi kullanan her 3 adaydan 2’si mutlaka asgari bir kere daha sistemi kullanmak için geri döndü. En çok alaka gösterilen alanlar tıp, hukuk ve bilgisayar mühendisliği verilere tarafından, bu sene lisans düzeyinde üniversite tercihi yapacaklar, binlerce üniversite programı arasında sırasıyla en çok tıp, hukuk ve bilgisayar mühendisliği alanlarını inceledi.

Önlisans adaylarının en çok alaka gösterdiği alanlar ise Birincil ve Ivedi Yardım, Uyuşturma” ve Tıbbi Görüntüleme Teknikleri oldu.

YÖK Atlas tercih döneminde adaylara rehber oldu