YKS tercihlerinde YÖK atlasından faydalanın

YKS tercihlerinde YÖK atlasından faydalanın
YKS tercihlerinde YÖK atlasından faydalanın
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Lisans Atlası ya da YÖK Önlisans Atlası sekmelerine tıklamanız tatmin edici. Bunlar size iki seçenek sunuyor.

Mesela, ‘Lisans Programı Seç ’ sekmesine tıklayıp buradan birim seçerek, onun yer aldığı tüm yükseköğretim kurumlarını görüntüleyebilirsiniz. ya da ‘Üniversite Seç ’ sekmesiyle bir kurumdaki bütün bölümleri öğrenebilirsiniz.

PROGRAMIN DETAYLARI

Bölümlerle ilgili tüm ayrıntı YÖK Atlas ’ta yer alıyor. Kontenjanlar, yerleşenlerin geldikleri coğrafi bölgeler, taban puan ve galibiyet sırası istatistikleri gibi epeyce detaylı veriler sunuluyor.

Ama bunların YGS-LYS ’ye ait olduğunu, bu yıl yeni sınav sistemiyle birlikte taban puan ve başarı sıralarının da değişebileceğini göz önünde bulundurun.

KAÇ NET GEREKİYOR

YÖK Atlas ’taki ‘YGS-LYS Net Sihirbazı ’ baştan sona hangi dersten kaç net yapmanız gerektiğiyle ilgili zihin de edinebilirsiniz. Sonuçlar geçen yılki sisteme ait olsa da, YKS ’de elde ettiğinizi düşündüğünüz netlerle karşılaştırabilirsiniz.

MEZUNLARIN BAŞARILARI

Mezun Başarı Atlası ’ ile mezunların KPSS ve TUS gibi sınav başarılarını değerlendirebilirsiniz. Bu uzmanlaşmak istediğiniz alanda üniversitelerin çıktı kalitesiyle ilgili de size kayda değer bir düşünce verebilir. Bu birim, ileride bilhassa devlet kadrolarında yer almayı düşünen adaylara yol gösterebilir.

YKS tercihlerinde YÖK atlasından faydalanın