Tarım Bakanlığından Sel Felaketi Açıklaması: Çiftçilerin Kredi Borçları Ertelenecek

Tarım Bakanlığından Sel Felaketi Açıklaması: Çiftçilerin Kredi Borçları Ertelenecek
Tarım Bakanlığından Sel Felaketi Açıklaması: Çiftçilerin Kredi Borçları Ertelenecek
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Ordu ilinde meydana gelen afetler ile ilgili olarak yorumlama yaptı. Bakan “Afetlerden etkilenen çiftçilerimizin düşük faizli zirai kredi borçları, il ve ilçe müdürlüklerimize müracaatları halinde 2018/10983 sayılı Kararname dahilinde ertelenecektir” dedi.

“DALLARDAN DÖKÜLEN FINDIKLAR SEL SULARIYLA TAŞINDI”

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Ordu ilinde meydana gelen afetler ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Ordu’nun Fatsa, Ünye, Çaybaşı, Perşembe ve İkizce ilçelerinde dün itibariyle meydana gelen sel, su baskını ve kasırga afetleri neticesinde bazı bölgelerdeki tarım alanlarında etkilenmeler meydana gelmiştir. Çaybaşı ilçesinde bir üreticimize ait tavuk işletmesinde civcivlerin telef olduğu ve kümeste de bedensel hasar meydana geldiği saptama edilmiştir. Selin etkili olduğu alanlarda bazı üreticilerimize ait harman yerinde bekletilen fındıklar ile dallardan dökülen fındıklar sel sularıyla taşınmıştır. Birkaç üreticimize ait sebze seralarında da ufak çaplı etkilenmeler görülmüştür.

“HASARLAR, TESPIT KOMİSYONLARINCA DEĞERLENDİRİLECEKTİR”

Bakanlığımıza bağlı il ve ilçe müdürlüklerimizdeki görevli teknik personelimiz, bölgede ön zarar tespit çalışmalarını yürütmektedirler.

Meydana gelen afetler, tarım sigortaları kapsamındadır. TARSİM ekipleri, sigortalılar için sahada tespit çalışması yapacaklardır. Saptama edilecek sigorta kapsamındaki hasarlar, en kısa sürede tazmin edilecektir. Tarımsal ürünlerde, tarım sigortası kapsamına girmeyen nedenlerden nedeniyle meydana gelen kayıplar, “2090 Sayılı Tabii Afetlerden Zarar Görebilen Çiftçilere Yapılacak Yardımlar Hakkındaki Kanun” dahilinde İl ve İlçe Zarar Tespit Komisyonlarınca değerlendirilecektir.

“MAĞDUR OLAN ÇİFTÇİLERİMİZİN KREDİ BORÇLARI ERTELENECEK”

Afetlerden etkilenen çiftçilerimizin düşük faizli zirai kredi borçları, il ve ilçe müdürlüklerimize müracaatları halinde 2018/10983 sayılı Kararname kapsamında ertelenecektir.

Bölgedeki gelişmeler Hükümetimiz ve Bakanlığımız göre yakından peşine düşüp takip edilmektedir. Bakan Yardımcımız, Valimiz, İl Müdürümüz ve tüm teşkilat mensuplarımız durum mahallinde zorunlu incelemelerde bulunmaktadırlar. Yaraların sarılması için gereken her şey yapılacaktır.

“CAN KAYBI OLMAMASI TEK TESELLİMİZDİR”

Bu afetlerde can kaybı olmaması tek tesellimizdir. sırası gelmişken afetten etkilenen bütün üretici kardeşlerimizin daima yanlarında olduğumuzu belirtiyor kendilerine geçmiş olsun diyorum.”