YKS tercihinde başarı sıralamasına dikkat edin

YKS tercihinde başarı sıralamasına dikkat edin
YKS tercihinde başarı sıralamasına dikkat edin
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üniversiteye girişte yeni imtihan sistemi Yükseköğretim Kurumları Sınavı ’nın (YKS) tüm oturumları tamamlandı.

DOĞRU TERCIH YAPMANIN ÖNEMİ

Bu yıl öncelikle uygulanan ve Temel Tatminkarlık Testi (TYT), Bölge Tatminkarlık Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) basamaklarından oluşan sınavda, üniversite adaylarının geleceğine dair manâlı kararların verileceği tercih döneminde içten tercih gerçekleştirmek fazla kayda değer.

Üniversite seçim kılavuzuna kadar adaylar 7-14 Ağustos’ta tercih yapacaklar.   Taktik ve Meslek Geliştirme Koordinatörü Hasan Atasoy, yaptığı açıklamada, sınavın birincil defa bu yöntemle bu yıl yapıldığını söyledi.

“KENDİ PUANLARINA BAKSINLAR”

Öğrencilerin kafalarında fazla fazla karışıklılığın olduğunu belirten Hasan Atasoy,”Öğrenciler tercih yaparken kendi puanlarına baksınlar. Başarı sıralarına özellikle dikkat etsinler. Başarı sıralamalarında da geçtiğimiz yıllarda olmayacak şekilde diğer puan türlerinden kişilerin seçim yapabileceğini ve azıcık daha önlerindeki insanların seçim yapmayacağını düşünerek, sıralamada daha yüksek puanlı yapmaya uyarı etmeliler.” dedi.

“YÜKSEK BAŞARI SIRALAMASINDAKİ TERCİHLERİ YAPABİLİRLER”

Doğru tercihte, öğrencinin kaç puan aldığı ve başarı sıralamasında nerede olduğunun çok önemli olduğunu kaydeden Hasan Atasoy, “Üstteki sıralardaki öğrencilerde koskocoman kaymalar olmayacaktır. Geçen yıl planladıkları bölümün galibiyet sıralamasına yerinde tercih yapabilirler. Düşük puanlı öğrenciler, bu puanları alıp seçim yapmayacak başka adaylarda olabileceğini düşünerek, yüksek galibiyet sıralamasındaki tercihleri yapabilirler. Mesela, 250 bin sıralamasında olan bir öğrenci, 200 bine dürüst tercihlerini yükseltebilir.” diye konuştu.

YKS tercihinde başarı sıralamasına dikkat edin

“İSTEDİKLERİ MESLEĞE ULAŞMALARINI SAĞLAYACAK TERCİHLER YAPMALILAR”

Seçim sürecinde adayların aileleri ile birlikte üniversiteleri gezmeleri gerektiğini açıklayan Hasan Atasoy, “Üniversitelerin kampüslerini gezip, imkânlarına bakmalılardır. diğer taraftan meslek tercihinde özellikle çocuklarının hangi meslekle daha başarılı olabileceğini düşünerek kara vermeliler. Çocuklarını o şekilde yönlendirmeliler. İstedikleri mesleğe ulaşmalarını sağlayacak tercihler yapmalılar. Çünkü bir kişi istemediği bir işi yaparsa, fazla başarılı olamayacaktır.” şeklinde konuştu.

“İLERİYİ GÖREREK TERCIH YAPARLARSA BAŞARILI VE MUTLU OLURLAR”

Tercih konusunda adayları uyaran Hasan Atasoy, “Günümüzde teknolojik meslekler önümüzdeki dönemde biraz daha ilgi görecek gibi gözüküyor. Türkiye ’nin bazı alanlarda ve sektörlerde eksikleri var. Bunun gibi alanları düşünerek, adaylar ve aileleri gerçekte seçim yaparken bugünkü mezunların ne yaptığı değil de, ‘5-10 yıl sonradan Türkiye ’nin ihtiyacı ne olacak ’ gibi birazcık daha ileriyi görerek tercih yaparlarsa daha başarılı ve mutlu olunur.”ifadelerini kullandı.

YKS tercihinde başarı sıralamasına dikkat edin