Yılbaşında yaylada bungolav tatilinin geceliği 2 bin TL

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜRKİYE’de yılbaşında uygulanacak 4 günlük kısıtlamada dinlence planı yapanlar, Karadeniz‘de doğayla iç içe bungalov evler ve kaplıca otelleri tercih ediyor. Rize’nin meşhur Ayder Yaylası’nda lüks bungolav evlerin geceliği ise çift şahıs bin ile 2 bin TL içinde değişiyor.

Türkiye’de koronavirüs tedbirleri kapsamında yılbaşında 4 günlük engelleme uygulanacak. Kısıtlamada evde kalmak istemeyenler, doğayla iç içe dinlence planı halletmeye başladı. Tatilcilerin adresi ise Karadeniz oluyor. Bölgede bungalov evler ve kaplıca otelleri yılbaşı tatili için tercih ediliyor. Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki meşhur Ayder Yaylası’nda lüks bungolav evlerin geceliği ise çift şahıs bin ile 2 bin TL içinde değişiyor. Yaylada lüks ahşap otellerde 4 günlük dinlence için çiftlerden 3 bin TL’lik paket fiyatlar isteniyor. Ahşap, iki kattan oluşan şömineli, jakuzili evler ve otellerde izole olarak dinlence planlayanlar şimdiden rezervasyonlarını yaptırdı. 

SAĞLIK İÇİN KAPLICALARA İLGİ ARTTIKoronavirüs salgını ve soğuk havalara karşı vücut bağışıklıklarını kuvvetli tutmak isteyenlerin yılbaşı tatilinde ise tercihleri termal kaplıcalar oluyor. Rize’nin İkizdere ilçesi Kaplıca köyünde 260 metre derinlikten 72 aşama sıcaklıkla yüzeye çıkarken granit ve taşlara teması ile litresinde 4561 mineral oranı ile dünyanın en kalitelilerinden olduğu belirtilen termal su, şifa arayanların adresi oluyor. Yılbaşında otellerde rezervasyon yaptıranlara ise gezi izin belgesi niteliğindeki rezervasyon formu gönderiliyor. Bu formu polis noktalarında ibraz edenler kısıtlamadan muaf tutuluyor.’BOL OKSİJENLİ TERMAL TATİLİ’Termal Kaplıca Merkezi yöneticisi Amaç Ekşi, 4 günlük yılbaşı kısıtlamasında paket programlar hazırladıklarını belirterek, “Misafirlerimiz ile meydana getirilen rezervasyon formları yardımıyla gezi kısıtlamasından muaf olacaklar. Otel güzergahında karşılaşacakları polis kontrollerinde rezervasyon formları gezi izni durumunda olacak. Pandemi yorgunluğu atmak için tesisimizi tercih edecek olan misafirlerimiz, tabiat ile iç içe bir konaklama geçirecekler. 30 dönüm arazi üstüne kurulu olan tesisimizde bolca oksijen, tabiatın görkemli sesi ve manzarasıyla termal kaplıcamızda misafirler, sıhhatli güzel bir dinlence süreci geçirebilirler” dedi.’BUNGOLAV EVLER TERCİH EDİLİYOR’Ayder Yaylası’nda gezim işletmecisi Ali Haşimoğlu, “Bu yıl Akdeniz turizmine bakılırsa ise Karadeniz birazcık daha yoğundu. Bunun sebebi de doğal ki görkemli doğası. Hafta sonu engellemelerinin başlamasıyla birlikte insanoğlu tekrardan doğaya yöneldiler. Yılbaşındaki 4 günlük engelleme için şimdiden yoğun bir talep var. 4 gün evde geçirmek istemeyenler doğaya yöneldiler ve tercihlerini de en oldukça bungalov evlerden yana kullanıyorlar. Bungalov evler temas ortamını azaltıyor, insanoğlu kendilerini daha özgür hissediyorlar” diye konuştu.’YÜZDE 80 DOLULUĞA ULAŞTIK’

Ayder Yaylası’nda bungalov tesis işletmecisi Hasan Durmuş da, “Pandemi dolayısıyla tüm dünyada gezim sektöründe sıkıntılar yaşanırken aslına bakarsak biz bungalov işletmecileri bu durumdan oldukça etkilenmedik. Çünkü insanların dinlence tercihleri dağ evlerinden yana değişti. Burada dinlence yapmak isteyenler, kendilerine ilişik bir alanda bulunuyorlar, kimselerle temas etmiyorlar. Tabiatın onlara sunmuş olduğu görkemli manzaranın ve temiz havanın keyfini yaşıyorlar. Hafta sonu kısıtlamalarında da bungalovlarımız dolu oluyor. Önümüzdeki 4 günlük yılbaşı kısıtlaması için de şu anda yüzde 80 rezervasyonu tamamladık” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Arzu ERBAŞ