Yeni Malatyaspor Başkanı Adaletli Gevrek ’cilt VAR İsyanı!

Yeni Malatyaspor Başkanı Adaletli Gevrek ’cilt VAR İsyanı!
Yeni Malatyaspor Başkanı Adaletli Gevrek ’cilt VAR İsyanı!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evkur Yeni Malatyaspor ’un başkanı Adaletli Gevrek “VAR’ı en çok savunanlardan birisiyim fakat bu uygulamanın dürüst kullanılmadığını düşünüyorum” dedi.

Gevrek, deplasmanda 3-0 yenildikleri Kasımpaşa karşılaşmasının arkasından basın mensuplarına konuştu. Başkan Adil Gevrek, Kasımpaşa aleyhinde istedikleri oyunu sahada sergileyemediklerini belirtti.

Mücadelede hakemin verdiği kararları eleştiren Gevrek, kırılma anlarında hakemin VAR’a başvurmadığını kaydetti.

Başkan Gevrek, VAR uygulamasının yeteri değin etkili kullanılmadığını açıklama ederek, “Bizim hakemlerimiz VAR’ın adını bütün kavrayamadılar. Uygulamanın adının ‘VAR’a git’ olması lüzum. Hakemler kesin olmayan kaldıkları pozisyonlarda VAR’a gitmeyerek doğrudan doğruya karar veriyor. VAR’ın olması güzel ama kullanımında problem var. Madem penaltı kararı veriyorsun VAR’a git, yine ver. Müsabakayı orta hakem mi yönetiyor yahut VAR’ın başında bulunan hakemler mi yönetiyor, biz bunu anlayamadık.” yorumunu yaptı.

Kasımpaşa karşısındaki ikinci penaltı kararının dürüst olmadığını iddia eden Adil Gevrek, şu ifadeleri kullandı:

“Ihtilaflı pozisyonda hakemin VAR’a gitmesi lazım ama o doğrudan doğruya penaltı veriyor. Problem buradan kaynaklanıyor. Ben bunu sadece Malatya için söylemiyorum. Hangi ekip olursa olsun biz bu VAR’ı herkese adaletli olsun diye savunuyoruz. Galatasaray’a da Fenerbahçe’ye de hatalı varsa bize de versin. VAR’ı en fazla savunanlardan birisiyim ama bu uygulamanın dürüst kullanılmadığını düşünüyorum. Uygulama doğru ama dürüst yönetilmediğini düşünüyorum. Çözüm olarak da önerim; ismi gülünç olacak lakin ‘VAR’a git’ olsun.”

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.