Yeni bungee jumping tarzı: Nevis Mancınık

Yeni bungee jumping tarzı: Nevis Mancınık
Yeni bungee jumping tarzı: Nevis Mancınık
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Selen KALDIRIM/ email protected

Eğer bungee jumping ’in heyecanlandırıcı olmadığını düşünüyorsan, ‘Nevis Mancınık’ kalbinizi boğazında hissetmenin mükemmel bir yolu. Bunu denediğinde havada sadece 1,5 saniyede yaklaşık 100 kilometre hızda (saatte 62 aks) ilerleyeceksin. Güzel rakamlar yok mi… Seni bir mancınık, efendime söyleyeyim bir top güllesi gibi fırlatıyorlar. Manevra kavramını abartan aktivite, heyecanının ayarlarıyla oynayacak bir önerge.

ANLATSIN

Nevis Mancınık, özel olarak tasarlanmış bir düzenek. Ayak parmakların, Queenstown yakınlarındaki uzaktan bir vadide, Kawarau Nehri’nin 150 metre yüksekliğindeki bir platformun kenarında duruyor. Sert bir kuvvetin hareketiyle birlikte; sanki merdivenden altında dürüst biri tekme atmış gibi düşmeye başlıyorsun. Korkmak için yeterince sebebin var fakat hiç yaşamadığın bir duygunun varlığıyla tanışmak için kendine bu zevki yaşat.

Yeni bungee jumping tarzı: Nevis Mancınık

4 SAATLİK UZUN BİR SERÜVEN

Yaklaşık dört saat süren seyahat ile, mancınığın bulunduğu Nevis Vadisi’ne dağ araçlarıyla gidiliyor. Araçlar her yarım saatte bir Queenstown Bungy Merkezi, Shotover Köşesi ve Queenstown’dan kalkıyor.

Yeni bungee jumping tarzı: Nevis Mancınık

SAHİP OLMAN GEREKEN ÖZELLİKLER

Bu çılgınlığı yapacak değin cesuryürek olduğunu biliyoruz lakin gitmeden önce bilmen gereken birkaç şey var.

Yeni bungee jumping tarzı: Nevis Mancınık

YAŞ

Bu çılgınlığı yaşayabilmen için en düşük 13 yaşında elde etmek zorundasın. Yaşı 13 ve altı olan çocuklar için, check-in esnasında rızalarını imzalamak ve onlara eşlik etmeleri için bir yetişkine gereklilik duyuluyor.

AĞIRLIK

Mancınıkla paralel hareket edip savrulmaman ya da uçup gitmemen için en düşük 45 kg , maksimum 127 kg olmalısın.

ZAMAN

Kalkış noktasından itibaren dağ aracıyla vadiye varıp, Mancınık atlayışını yapıp, ikramlardan faydalanmanın ardından totalde 4 saat sonra dönmüş oluyorsun.

GİYİM

Lütfen düz, tehlikesiz ve kapalı pabuç giydiğinden kesin ol. Vadi fazla soğuk olabilir, bu yüzden ceket almanı öneririm.

FİYAT

Yetişkin255 $

NZ Öğrenci225 $