YANMA IZI tedavisi nedir? YANIK IZI nasıl geçer? YANIK IZI kalmaması için ne yapmalı?

YANMA IZI tedavisi nedir? YANIK IZI nasıl geçer? YANIK IZI kalmaması için ne yapmalı?
YANMA IZI tedavisi nedir? YANIK IZI nasıl geçer? YANIK IZI kalmaması için ne yapmalı?
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Yanık sonucu meydana gelen yaralar uzun sürede iyileşmekte ve her ne dek cildin yüzeyinde olsa bile mutlaka ardındaki bir iz bırakmaktadır’ diyen Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Cemal Yılmaz, yanık izi tedavisi hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.

YANIK İZLERİ EN INCE AYRINTISINA KADAR ORTADAN KALDIRILABİLİYOR!

Yeni geliştirilen yöntemler sayesinde bu izlerin en ince ayrintisina kadar ortadan kaldırılabiliyor. Bere izinin çare yöntemi yanığın ciltte bıraktığı hasara göre değiştirme gösterir.

LAZER ÇARE

Yanığın derinin yüzeyini etkilediği durumlarda genelde lazer tedavi yöntemine başvurulur. Bu tarz yanıklarda renk daha koyu olmakla beraber derinin kırışıklığı fazladır. böylece koyu rengin giderilmesi için fraksiyonel olarak lazer tedavisi tercih edilebilir.

Bu yöntemde lazer enerjisi termal zarar oluşturarak çevrede bulunan dokunun rejenerasyona uğramasını sağlar. Lazer uygulaması adeta 3-4 hafta ara ile cildin durumuna tarafından birkaç seans olacak şekilde yapılır. Talyum lazer ile yanık sonrası meydana gelen pigment yokluğu da %90 oranında ortadan kalkar.

YAĞ ENJEKSİYONU

Mikrofat enjeksiyonu ile derinin kalınlığının ve kalitesinin arttırılması hedeflenir. Mikrofat enjeksiyonu ile ciltte kollajen üretiminde çoğaltma elde edilir. Yanık sonrası sert ve gergin ülkü gelen deri yağ enjeksiyonu ile daha yumuşak ülkü getirilir.

Bölgeye enjekte edilen yağ, hastanın vücudundan alınan yağdır ve böylece iyice sağlıklıdır. Alınan yağ enjekte edilmeden önce kök gözenekli olan ile zenginleştirilir ve bu sayede canlı doku gibi davranır. Yağ enjeksiyonun bir başka avantajı ise yanık sonrası kaybedilen hacim tekrar elde edilir.

KOMBİNE ÇARE

Yanığın cildin derinine işlediği durumlarda lazer tedavi ile yağ enjeksiyonu tedavisi birlikte uygulanır. Bu usul özellikle kezzap gibi kimyasal yanıklar sonucunda meydana gelen izlerde seçim edilir.

Kombine çare yönteminde lazer çare yöntemi 3-4 haftalık aralar ile yapılırken yağ enjeksiyonu 3-4 aylık aralar ile gerçekleştirilir. Enjeksiyon ile derinlerde meydana gelen hasarlar ortadan kaldırılırken, lazer tedavi yöntemi ile cildin üst kısmında meydana gelen renk değişimleri değil edilir.

Op. Dr. Ali Cemal Yılmaz
Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı

www.alicemalyilmaz.com
Instagram: @dralicemalyilmaz
Facebook: @alicemalyilmazz
Op. Dr. Ali Cemal Yılmaz – YouTube