Washington’da kilisede çocuk istismarı protestosu

Washington'da kilisede çocuk istismarı protestosu
Washington'da kilisede çocuk istismarı protestosu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Katolik kiliseleri cinsel istismar tartışmaları aleyhinde zorlama günler geçiriyor. ABD’nin başkenti Washington’da kardinal Donald Wuerl, pazar günkü vaazında Katolik klisesinde yaşanan çocuk istismarı vakalarına değindiği sırada büyük bir şok yaşadı.

Klisede vaazı dinleyen bir adam ayağa kalkıp ‘Kendinizden utanın’ diye bağırmaya başladı. Gerisinde bir bayan Başpiskopasa sırtını döndü.

KARDİNAL’E TEPKİ

ABD’nin başkenti Washington’da pazar ayini esnasında kardinal Wuerl klise cemaatinden dualarından Papa Francis’i yetkisiz etmemelerini istedi. O esnada Bian Garfield isimli adam ayağa kalkıp ‘Kendinizden utanın’ diye bağırıp seri adımlarla kiliseden ayrıldı. Bunun üzerine bir bayan da adamın peşinden giderek kiliseye tepki gösterdi, ayindeni terk etti.Washington'da kilisede çocuk istismarı protestosu

TACİZ İDDİALARI

Coşmuş adam, gazetecilere olayla ilgili; ‘Kiliselerde yaşananların ortaya çıkmasının ardındaki toplumdan beklediğim tepkiyi göremedim. “Tanrıya inancım tam ama benzer şeyi kilise için söyleyemem” dedi.

Washington'da kilisede çocuk istismarı protestosu

Bilhassa son dönemde ortaya meydana çıkan çocuk tacizleri ve cinsel istismar iddiaları katolik alemini mağdur durumda bırakıuyor. Bütün eleştiri oklarının hedefinde olan Papa Francis için de emekliye ayrılacak iddiaları çıkmaya devam ediyor. her ne değin Papa bu koşul hakkında devlete ait bir yorumlama yapmasa da Vatikan’da Papa istifaya ziyafet edilmişti.