Vücudundaki iğneler 66 yıl sonra çıkarıldı

Vücudundaki iğneler 66 yıl sonra çıkarıldı
Vücudundaki iğneler 66 yıl sonra çıkarıldı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

68 yaşındaki Raziye Şimşek geçtiğimiz günlerde bağırsak fistülü şikayetiyle İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu. Raziye Yıldırım ’ın ameliyat öncesi çekilen filminde 2 tanıdık olmayan cisme rastlayan doktorlar, yaşlı kadının geriye tetkiklerini yaptığında 2 yaşındayken iğne yutma şikayetiyle bir hastaneye başvurduğunu ve bu nedenle ameliyat olup iğnenin çıkartıldığını öğrendi.

Hemencecik ameliyata alınan yaşlı kadın bağırsak fistülü şikayeti sebebiyle çare altına alınırken batın bölgesinden de 2 adet 5 ’er santimetrelik iğne çıkarıldı.

AMELİYAT YERİNDEN SAFRALI AKINTI GELİYORDU

Yaşlı kadının ameliyatını yapan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Ahmet Er, “Hastanın 2 yaşındayken iğne yuttuğunu ve 2 yaşında bu ameliyatın yapılıp iğnenin çıkarıldığını öğrendik. Ameliyat yerinden safralı bir akıntı geldiğini fark edip çare amaçlı hastanemize gelince 2 tane daha çuvaldız tarzı iğnenin olduğunu gördük. Bağırsak fistülünü çare etmek ve aynı zamanda iğneleri çıkarmak için ameliyata aldık kendisini. Batında iğnelerin yerini bulduk ve çıkardık. 5 ’er santimetrelik 2 iğne vardı. şu anda genel durumu iyi bir sıkıntısı yok. Sulu gıdalara başladık. 3-4 gün sonradan da taburcu edeceğiz” dedi.

Vücudundaki iğneler 66 yıl sonra çıkarıldı

66 YILDIR İĞNELER ORADAYDI

68 yaşındaki kadının vücudundan 2 iğne çıkardıklarını tekrarlayan Op. Dr. Er, “İşin ilginci de 66 yıldır orada iğnelerin korunmuş olması.” diye konuştu.

DEDESİ ILK ÇIKARILAN İĞNEYİ SAKLAMIŞ

İğnelerin vücuduna battığı gün kendisine amcasının baktığını söyleyen Raziye Şimşek, “Amcam, anneme ‘ben bu çocuğu durduramıyorum, ağlıyor’ demiş. Annem karnıma bir bakmış içinde iğneler var. Annem bağırmış, ben de iğneleri karnımın içine sokmuşum. Annem o sırada bayılmış. Dedem ve babaannem beni hastaneye götürmüş. İğnelerin 1 tanesini 2 yaşındayken çıkarmışlar diğeri de şu anda çıktı. Allah’a şükür derhal iyiyim. Dedem 2 yaşındayken çıkarılan iğneyi gelin olurken bana gösterdi, ‘kızım seni bundan kurtardık ’ diye. İğneyi cüzdanında saklıyormuş.” diyerek 66 sene önce yaşananları anlattı.

Vücudundaki iğneler 66 yıl sonra çıkarıldı