Venezuela ülkede yaşanan idareli koşullar sebebiyle tarihinin en engebeli idareli koşullarını yaşıyor. Halk Müziği çaresizlik içinde geçimini sağlama sıkıntısı çekerken, vatandaşlar ülkeden ayrılarak komşu ülkelerde çalışmaya gidiyorlar.
FAKIRLIK DÜZEYİNE GELDİ
Ülkede yaşanan ekonomik kriz alım gücünü etkilediği gibi rahatlık seviyesini de minimuma getirdi. Yaşam standartları büyük ölçüde düşerken ahali sefalet içerisinde yaşar hale geldi.
Özellikle ülkede geçimini sağlama sıkıntısı yaşamış kesim göç etmeye başladı.
Venezuela’da halk müziği sefalet nedeniyle göç ediyor
KOMŞU ÜLKELERDE ÇALIŞIYORLAR
Çevredeki ülkelere gitmeye başlayan Venezuelalılar her ne koşulda olursa olsun çalışıp para galip gelmek için her şeyi yapıyorlar. Onlardan biri de 19 yaşındaki gebe Anyi Gomez.Brezilya’nın Boa Vista kentinde trafik ışıklarında duran araçları bekleyen bu genç kadın, araçların camlarını silerek geçimini sağlamaya çalışıyor.
Genç bayan, Brezilya’ya göç eden takriben 50 bin Venezuelalıdan biri. Enflasyonun yıl sonunda yüzde 1 milyonu bulması beklenen Venezuela’dan komşu ülkelere akın akın göç var.
İKİNCİ GÖÇMEN KRİZİ
Birleşik Milletler, gece yarısı yaptığı açıklamada göçmen dalgasının Akdeniz’deki krize dönüşmeye başladığı uyarısını yaptı. Yarım milyondan artı Venezuelalının gittiği Peru, hudut kontrollerini güçlendirme kararı aldı.