Vatan Partili Senemdanıştay Suikastında Fetö’nün Açığa Çıkarılması Görevi Bitmemiştir Hd

Vatan Partili Senemdanıştay Suikastında Fetö'nün Açığa Çıkarılması Görevi Bitmemiştir Hd
Vatan Partili Senemdanıştay Suikastında Fetö'nün Açığa Çıkarılması Görevi Bitmemiştir Hd
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vatan Partili SenemDanıştay suikastında FETÖ’nün açığa çıkarılması görevi bitmemiştir HDVatan Partili SenemDanıştay suikastında FETÖ’nün açığa çıkarılması görevi bitmemiştir

VATAN Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nusret Senem, Danıştay saldırısı ile ilgili verilen karara ilişkin, Alparslan Arslan ve arkadaşlarını oraya gönderen örgüt FETÖ örgütüdür. Örgütün yargılanan tetikçileri dışındaki esas sorumlulukları ve olayı planlayan liderler sanık zeka olmamışlardır. Karar olayın bu cephesini karanlıkta bırakan yanıyla vahimdir. Danıştay suikastında FETÖ’nün açığa çıkarılması görevi bitmemiştir? dedi.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nusret Senem ve beraberinde MYK üyesi Avukat Zeynep Ufak ile binasının genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Avukat Nusret Senem açıklamasında Danıştay saldırısı ile ilgili dün Ankara 23. Ağır Canice Mahkemesi göre verilen kararı değerlendirdi.

‘TERÖR EYLEMİ SÖZ KONUSU’

Danıştay saldırısının Cumhuriyetin en önemli adalet kurumlarından birini, Anayasal bir kurumu niyet bölge bir terör eylemi olduğunu söyleyen Nusret Senem, Bu eylem terör eylemi değilse, terör eyleminin tanımını tekrar yerine getirmek lüzumlu. 23’üncü Ağır Canice Mahkemesi’nin kararı bu eylemi terör eylemi olarak nitelendirmiyor. Alışılagelmiş bir kabahat olarak nitelendiriyor. Ama Terörle Çaba kanununun 5’inci maddesi dahilinde tamamlanmış bir kabahat laf konusudur. Bir terör eylemi laf konusu. Dolayısıyla sanıklara verilecek suç oluşturan güya oranında artırılması gerekir. Geçen Günkü kararla böyle bir artırma yok dedi.

‘VERİLEN KARAR CİNAYETTE KULLANILAN MAŞALARI CEZALANDIRDI’

Açıklamasında, Danıştay 2’nci Dairesi Başkan ve üyelerinin neden hedef alındıkları hatırlanmalıdır diyen Nusret Senem, Biliyorsunuz türban konusunda verilmiş bir karar vardı. Türbanın kamuda kullanılamayacağına hükmetmişlerdi. bununla beraber bu meselenin bir canice konusu olması da normal bir durumdur. Eğer bir dominant anayasa mahkemesinin öteki mahkemelerin verdiği bir kararı uygulamazsa, kabahat işlemiş olur. Burada sanıkları bu eylem nedeniyle kayıran tutumlar ideolojik bir tavrı yansıtıyor. Verilen karar, suçu işleyen örgütü değil, sadece cinayette kullanılan maşaları cezalandırdı diye konuştu.

‘GÖNDEREN FETÖ ÖRGÜTÜDÜR’

Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan’ı ve arkadaşlarını olaya FETÖ terör örgütünün gönderdiğini belirten Nusret Senem, şöyle konuştu

Alparslan Arslan ve arkadaşlarını oraya gönderen örgüt FETÖ örgütüdür. Örgütün yargılanan tetikçileri dışındaki esas sorumlulukları ve olayı planlayan liderler davalı dahi olmamışlardır. Karar olayın bu cephesini karanlıkta bırakan yanıyla vahimdir. Danıştay suikastında FETÖ’nün açığa çıkarılması görevi bitmemiştir. Ergenekon, Balyoz kumpaslarıyla Türk Ordusuna, Vatan Partisi (Işçi Partisi) önderlerine ve vatanseverlere karşı 2007’de FETÖ’cülerin kumpasları önemli darbeler yemekle birlikte sona ermemiştir. Bu karar çıkması, bugünlerde Bahçeli’nin gündeme getirdiği af konusu var. Bahşedilen cezalar sıradan suç olarak nitelendirildiği için terör eylemi olarak nitelendirilmediği için bu affetme yasası kapsamına kolaylıkla girebilir. ve Danıştay sanıklarını kısa zaman sonradan aramızda serbestçe elleri kollarını sallayarak gezerken görebiliriz. Bahşedilen kararın böyle bir netice yaratması muhtemeldir.