Vali Çeber Ayder deki kentsel dönüşüm için tarih verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rize Valisi Kemal Çeber, dünyaca meşhur gezim merkezi Ayder Yaylası’nda yapılacak olan kentsel dönüşüm emek harcamaları ile ilgili hemen hemen alanda bir emek verme olmasa da siyaset alanında işin sonuna gelindiğini söylemiş oldu.

Mevzuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Çeber “Yurttaşlarımız hemen hemen alanda bir şey göremediler fakat bu işin bürokrasisi, hukuku ve tekniği anlamında neredeyse işin sonuna geldik ve kısa vakit içinde otopark için ilk kazmayı vuracağız. İhalesi yapılmış oldu Ankara’da. 1700 araçlı bir otopark Ayder’in girişinde doğaya çevreye son aşama duyarlı bir yapı olacak şekilde başlıyoruz. Kısa zamanda temelini atacağız. Ondan sonrasında kısa zamanda etaplar halinde ilk olarak kaplıcalar denen alanda yeni otel binamız ve oraya taşıyacağımız işletmeler sonrada gene etaplar halinde topyekün düzenlemeyi kapsayacak şekilde dönüşüm faaliyeti devam edecek. Orta yayla dediğimiz salıncaklarla fazlaca fazla gündeme gelen alanda da kamulaşma sonucu almıştık. Onla ilgili süreçte devam ediyor. Oradaki 25 dönümlük alanı kamulaştıracağız. Ayder projesi sayın Cumhurbaşkanımızın bizzat talimatıyla yürüyen bir proje. Biz Ayder’i yeniden eski emsalsiz haline olabildiğince yaklaştıracak şekilde olmasına çaba ettiğimiz projeyi hassasiyetle takip ediyoruz ve otoparkla birlikte inşallah bu yıl sonuna kadar çalışmalara başlıyoruz” dedi.

RİZE ŞEHİR MERKEZİNDEKİ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ESASI “CAN GÜVENLİĞİ”

Rize kent merkezinde başlamış olacak olan kentsel dönüşüm emek harcamaları ile ilgili açıklamalarda da bulunan Vali Çeber “Rize şehir merkezindeki kentsel dönüşüm bizim fazlaca önemsediğimiz bir mevzu. Rize için fazlaca mühim bir yatırım. Aslına bakarsak fazlaca büyük devasa bir yatırım. İçerisinde Rize kentsel dönüşüm Ekrem Orhon dediğimiz alan, minik endüstri, Çiftekavak, Yağlıtaş, Salarha tüm bölgeyi etkileyecek etaplar halinde bir dönüşüm. İlk başlayacağımız yer Deniz Caddesi. Belediye blokları dediğimiz alan orayla ilgili de Çevre Bakanlığımız TOKİ neredeyse işin sonuna geldi; teknik çalışmaların ve hukuki altyapıların. Şimdi eşleştirmeler yapılıyor mevcut ticarethaneler, işletmelerin olduğu yerde muhafazasını öngördüğümüz için belli bir kat seviyesine kadar onlarla ilgili eşleştirmeler yapılıyor. Maliyetlendirme mevzusunda emek harcamalar devam ediyor fakat sona yaklaşıldı. Bunu doğal olarak belediye merkezli olduğundan Rize Belediye Başkanımız ve ekibi kırılgan bir halde takip ediyor. Yalnız güzel duyu bir iş değil her insanın bunu bilmesi lazım. Çok çirkin bir görüntü ve kesinlikle bundan kurtulacağız” diye konuştu.

Kentsel dönüşümde esasın can güvenliği bulunduğunu vurgulayan Vali Çeber “Oradaki binaların tamamı korozyona uğramış, tamamen sağlıksız, tamamen kullanım şartları son aşama fena ve her türlü afete karşı son aşama zayıf binalar olmasından kaynaklı meydana getirilen bir dönüşüm olduğundan de son aşama mühim. Orada inşallah bu senenin sonu olmadan kazmayı vuracak şekilde emek harcamaları neticelendirmeyi amaçlıyoruz ve çalışmaların son aşamalara geldiğini de bir kez daha ifade etmek isterim” açıklamasında bulunmuş oldu.

(İHA)