Ulaştırma Bakanlığı: 3. Havalimanı için para ödemeyeceğiz

Ulaştırma Bakanlığı: 3. Havalimanı için para ödemeyeceğiz
Ulaştırma Bakanlığı: 3. Havalimanı için para ödemeyeceğiz
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapılar Bakanlığından yapılan açıklamada, “İstanbul Yeni Havalimanını acımasızca karalamaya karşın haberlerde öne sürülen iddialar tamamen reel dışıdır. Herhangi bir iç hat uçuşunun Bulgaristan, Romanya veya bir diğer ülke hava sahasını kullanması ve bunun karşılığında hazineden para ödenmesi iddiası adamakıllı reel dışıdır” denildi.

Bir Takım basın yayın kuruluşlarında TBMM Başkanlığına verilen bir soru önergesi kaynak gösterilerek “3. Havaalanı için Bulgaristan ’a para mı ödeyeceğiz?” başlıklı haberle ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından kamuoyunu aydınlatmak amacıyla basın açıklaması yapıldı.

“BATIDAN GELEN UÇAKLAR ZATEN BULGARİSTAN’I KULLANIYORDU”

Açıklamada, “Bütün dünyanın takdir ve gıptayla takip ettiği dünyanın en büyük projelerinden biri olan İstanbul Yeni Havalimanını insafsızca karalamaya karşın haberlerde öne sürülen iddialar tamamen hakiki dışıdır. İstanbul Yeni Havaalanı kullanılarak yapılacak uçuşlar için hava araçlarının kullanacağı geliş ve kalkış rotaları ile hava koridorlarına ilişkin yayınlar 16 Ağustos 2018 tarihinde bütün dünyaya duyuru edilmiştir. Herhangi bir iç hat uçuşunun Yeni Havalimanına inişi veya kalkışı için kullanacağı rotaların tamamı ülkemiz hava sahası içindedir. Herhangi bir iç hat uçuşunun Bulgaristan, Romanya ya da bir başka ülke hava sahasını kullanması ve bunun karşılığında hazineden para ödenmesi iddiası en ince ayrıntısına kadar reel dışıdır. üstelik ülkemiz hava sahasına batıdan giren ya da batıya çıkacak transit ya da dış hat uçuşlarında ise zaten Bulgaristan ve Yunanistan hava sahası kullanmakta olup, Yeni Havaalanı açıldığında da aynı durum devam edecektir. Hazineden bu uçuşlara da herhangi bir ödeme bugün yapılmadığı gibi yarın da yapılmayacaktır” ifadelerine yer verildi.

CHP, 3. Havaalanı’nın yapımını sorgulamaya başladı haberi