UEFA ’ya Deplasman Golü Çağrısı!

UEFA ’ya Deplasman Golü Çağrısı!
UEFA ’ya Deplasman Golü Çağrısı!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın önde gelen teknik adamlarının yer aldığı toplantıda, deplasman golü kuralının değiştirilmesi adına UEFA’ya çağrıda bulunuldu. Teknik direktörler ayrıca, yaz aktarma sezonunun da tüm Avrupa’da ligler başlamadan önce sona ermesini istiyor.

Arasında Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in de yer aldığı çoğu teknik adam İsviçre’de, UEFA yetkilileri ile bir araya geldi. Görüşmenin en manâlı konularından biri, Avrupa Kupaları ’nda 1965 yılından beri uygulanan deplasman golü kuralıydı. Deneyimli teknik direktörler, UEFA’dan bu kuralın bundan böyle kaldırılmasını talep etti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan UEFA genel sekreter yardımcısı Giorgio Marchetti; “Teknik direktörler, deplasmanda gol atmanın bundan böyle eskisine oranla kuvvet olmadığını düşünüyor. öte yandan  kural her ne kadar deplasmanda oynayan ekipleri gol atmak için cesaretlendirse de, konut sahibi takımları, kendilerine fazla pahalıya patlayacak golü yememek namına savunmaya itiyor. Teknik adamların talebi doğrultusunda, kuralı her tarafta gözden geçireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Toplantıda yer alan teknik direktörler, yaz transfer sezonunun da tüm Avrupa’da ligler başlamadan önce bitmesini istedi. Bu sezon İngiltere Premier Lig ve İtalya Serie A ’da, aktarma sezonu ligler başlamadan önce sona erdi. Diğer Avrupa ülkelerinde ise takımlar 1 Eylül ’e kadar kadrolarına yeni isimler katmıştı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıda kaydırın.