Spd Teşkilatına Türkiye Kökenli Aday

Spd Teşkilatına Türkiye Kökenli Aday
Spd Teşkilatına Türkiye Kökenli Aday
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HARARETLİ konuşmaları nedeniyle parti içinde ‘Siyasi Volkan’ olarak nitelenen Serpil Midyatlı, her seçimde oy kaybına uğrayan SPD’yi bakım yapmak istiyor. Almanya Kiel doğumlu Midyatlı, 2000 yılından beri SPD üyesi. 2009 yılından beri Schleswig Holstein Eyalet Meclisi milletvekili ve bir süredir grup başkan vekili. Şu Anda SPD’nin Schleswig Holstein teşkilatının başkanlığına hazırlanıyor. 

Midyatlı’nın adaylığını açıklaması üzerine uzun süredir eyalet teşkilatı başkanı olan Ralf Stegner, gelecek kurultayda başkan adayı olmayacağını açıkladı. Stegner, Midyatlı için “Çok zinde bir namzet” dedi. SPD Genel Başkanı Andrea Nahles’e karşı aday olan ve partide derin reform yanlısı Flensburg Büyükşehir Belediye Başkanı Simone Lange, “Ben şüphesiz Serpil Midyatlı’nın karşısına rakip çıkmam” dedi.

Adaylığının gerekçesini SPD’ye ‘yeni bir dinamizm getirmek’ diye ifade eden Midyatlı, “Şu sıralar parti içinde engebeli ve epeyce başarılı bir reform süreci yürüyor. Ben bu süreci SPD eyalet teşkilatı başkanı olarak daha ilerilere götürmek istiyorum” diye konuştu.

Kaynak: Özgürlük