Twitter CEO`sunun Komite’de Verdiği İfadenin Doğru Olup Olmadığı Araştırılıyor

Twitter CEO`sunun Komite'de Verdiği İfadenin Doğru Olup Olmadığı Araştırılıyor
Twitter CEO`sunun Komite'de Verdiği İfadenin Doğru Olup Olmadığı Araştırılıyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Temsilciler Meclisi Enerji ve Ticaret Komitesi, Twitter CEO’su Jack Dorsey’in şirketinin kullandığı algoritmalar ve içerik yönetimi hakkında verdiği ifadelerin doğruluğunu araştırıyor.

600 BİN HESABI KAPATMIŞTI

Dorsey geçtiğimiz Eylül ayında ABD Temsilciler Meclisi Enerji ve Ticaret Komitesi tarafından sağ görüşlü kişilerin hesaplarının ve paylaştıkları içeriklerin Twitter’ın kapattığı suçlamaları nedeniyle ifadeye çağrılmıştı. İddialara tarafından sosyal içerik paylaşım platformu, birçoğu muhafazakarlara ait 600 bin hesabı kapatmıştı.

KURUL ARAŞTIRMA BAŞLATTI

Dorsey, Komite’ye verdiği ifadede, Twitter’ın siyasi görüşlerden bağımsız olduğu ve kullandıkları algoritmaların ve şirketin içerik yönetiminin herhangi bir şekilde filtrelenmediğini belirterek suçlamaları reddetmişti. ABD’de yayınlanan Federalist dergisinin haberine tarafından, Kurul, Dorsey’in verdiği ifadelerin doğru olmadığı gerekçesiyle araştırma başlattı.

TWİTTER SORULARI YANITLAMADI

Dergiye laf konusu soruşturma ile ilgili Komite üyelerinden biri kadar bilgi sızdırıldığı, bu bilgiye takriben de Kurul’nin Twitter’a yönelttiği soruları yanıtlamadığı ve 15 Ekim olan süre sınırını da aştığı belirtildi. Adı açıklanmayan komite üyesi, Twitter’ın faaliyetlerinden farkında olan olduklarını ve Dorsey’in ifadelerinin incelendiğini ifade etti.