Eyfel Kulesi’nin Merdivenin Bir Parçası 169 Bin Euroya Satıldı

Eyfel Kulesi'nin Merdivenin Bir Parçası 169 Bin Euroya Satıldı
Eyfel Kulesi'nin Merdivenin Bir Parçası 169 Bin Euroya Satıldı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa’nın başkenti Paris’te 1889’da yapı edilen Eyfel Kulesi’nin helezoni merdiveninin bir parçası Artcurial Açık Arttırma Evi göre açık artırmada satıldı. 24 adımdan oluşan 4,3 metre yüksekliğindeki parçanın değeri 40 bin euro ile 60 bin euro aralarında varsayım edilirken Orta Doğulu bir koleksiyoncu 169 bin euro karşılığında parçanın sahibi oldu.

“EYFEL KULESİ”NİN OTANTİK BİR MERDİVENİ”

Jarville Demir Müzesi Müdürü Odile Lassere yaptığı açıklamada, “Parça Eyfel Kulesi’nin otantik bir merdivenidir, yani eve götürdüğünüz parça Eyfel Kulesi’nin parçasıdır. Fransa için Paris için ve dünya çapında bilinen bu abide kayda değer bir şey” dedi.

YAKLAŞIK YARIM MİLYON EUROYA SATILMIŞTI

Eyfel Kulesi’nin ikinci ve üçüncü katlarını birbirine bağlayan demir merdiven, 1983 yılında asansörün montajı için söküldükten sonradan 2 ile 9 metre yükseklikteki 24 bölüme kesilmişti. Bunlardan biri kulenin birinci katında, üçü Orsay Müzesi’nde, Villette Müzesi’nde ve Nancy’deki Demir Tarihi Müzesi’nde sergileniyor. 2016 yılında, 2,60 metre yüksekliğinde ve 14 adımdan oluşan bir tutam takriben yarım milyon euroya satılmıştı.