Türkiye’nin Yeni Ulusal Bariz Nişancı Tüfeği Göreve Hazırlanmış

Türkiye'nin Yeni Ulusal Bariz Nişancı Tüfeği Göreve Hazırlanmış
Türkiye'nin Yeni Ulusal Bariz Nişancı Tüfeği Göreve Hazırlanmış
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin yeni manga tipi ulusal bariz nişancı tüfeği hazırlanmış. Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu kadar Kırıkkale’de üretilen tüfek, yakında TSK envanterine girecek.

YENİ MILLI TÜFEK TANITILDI

Türkiye’nin yeni manga tipi ulusal belirgin nişancı tüfeği KNT-76 Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu göre Kırıkkale’de üretildi. Güya otomatik tabanca uygulama kolaylığı sağlıyor. 900 metre etkili menzile sahip, 7.62 milimetre çapında, 4 kilo 700 gram ağırlığında.

BENZERLERİNE TARAFINDAN DAHA HAFİF VE ETKILI

KNT-76 yani keskin nişancı tüfeği Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu kadar yüzde yüz yerli olarak üretildi. Benzerlerine kadar daha hafif ve etkin olan bu özel silahın atış anını ilk kere görüntülendi.

TSK’NIN YENİ GÖZDESİ OLACAK

Yalnızca tüfek değil üstünde yer alan dürbün, refleks nişangah ve lazer işaretleyici de Türk mühendisleri ve Türk işçisinin emeği ile üretildi.

Silah hemen şimdi Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmedi. Ama bariz nişancı birliklerinde denemeleri başladı. Envantere girdiğinde ise başvuru kolaylığı ve performans bakımından terörle mücadelede TSK’nın yeni gözdelerinden olacak.