Türkiye ve ABD Arasındaki Kriz, İran Basınında Manşetleri Süsledi

Türkiye ve ABD Arasındaki Kriz, İran Basınında Manşetleri Süsledi
Türkiye ve ABD Arasındaki Kriz, İran Basınında Manşetleri Süsledi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran basını, Türkiye ve İran’ın ABD yaptırımlarına karşısında sergilediği iş birliği çabalarına şive yaparak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına geniş yer ayırdı.

“DARBE İLE AMBARGONUN FARKI YOK”

İran’da yayımlanan gazeteler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD yaptırımları karşı ortaya koyduğu tepki ile Türkiye ve İran arasındaki meslek birliğini taşıyan haberleri ilk sayfalarına taşıdı. Reformist çizgide yayınlama yapan “İran” isimli gazete, Erdoğan’ın ABD’ye gösterdiği tepkiyi okurlarına “Darbe ile ambargonun farkı değil” başlığıyla aktardı.

ERDOĞAN’IN ÇAĞRISINA DEĞİNDİLER

Gazete, Erdoğan’ın halka yaptığı; ‘dolarlarınızı Türk lirası ile değiştirin’ çağrısına da atıf yaparak, bu şekilde dolar kurunda yaşanan dalgalanmanın önüne geçilmek istendiğini yazdı.

BİRLİK VURGUSU YAPILDI

Bir öteki reformist gazete “Aftab-ı Yezd” ise Türkiye, İran ve Rusya’nın birlikte hareket ettiğini vurgulayarak, laf konusu haberi “ABD yaptırımları karşısında üç ülkenin birliği” başlığıyla okuyucularıyla buluşturdu.

“TRUMP, İNTİKAM EDINMEK İSTİYOR”

Ruhani hükümetine yakınlığıyla bilinen “Merdomsalari” gazetesi de ABD yaptırımları karşısında Türkiye ve İran’ın mevcut meslek birliğine dikkati çekerek, Türkiye ile ABD arasındaki gerginliğin, Amerikalı rahip Andrew Brunson’un tutuklanması ile başladığını ve ABD Başkanı Donald Trump’ın böylece Türkiye’den intikam olmak istediğini ön plana çıkardı.